„Zajlik
A lényeg

Nem működik a személyzeti lift, és volt, hogy a vécédeszkát is ellopták a dunaújvárosi kórházban

26/08/2024 21:17

| Szerző: Klubrádió

Nem működik a személyzeti lift a dunaújvárosi Szent Pantaleon kórházban – számolt be a Gulyáságyú Média. A helyszínen járva vécépapírt, szappant és fertőtlenítőt sem találtak a mellékhelyiségekben.

A Gulyáságyú Médiának egy olvasó írt nem működő liftekről a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban, ezért megnézték, hogy mi a helyzet. A helyszínen azt tapasztalták, hogy a kórházban személyzeti lift valóban nem működik, a látogatói felvonó azonban ottjártukkor üzemelt.

Egyébként, mint ahogy a cikbken fotón is látható, az üzemen kívül lévő dolgozói felvonóra a kórház meglehetősen cinikus szöveget ragasztott ki: „A lépés előnyben! A lépcső a liftnél jobban használ a szívnek!”.

Sem WC-papírt, sem szappant, sem fertőtlenítőt nem találtak a kórház mosdójában. A Szent Pantaleon Kórház főigazgatója, Szilágyi Örs kommunikációs munkatársa útján röviden reagált a lapnak, de csak a wc-helyzetre.

Azt írta: „Hiába teszünk ki WC papírt és folyékony szappant a tartókba, tapasztalataink szerint sajnos hamar ellopják ezeket. Elszomorító, de arra is volt példa, hogy a WC ülésdeszkáját is eltulajdonították”.

A többi kérdésben a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósághoz (KEF) irányította az érdeklődőket. Ezért keresték a KEF főigazgatóját, Demény Ádámot is, de ő nem reagált a cikk megjelenéséig.

Azután viszont közleményt küldött a KEF, amelyben azt írták: „Betegellátási szempontokat figyelembe véve, prioritásként a betegszállításra alkalmas felvonók felújítását, javítását kezdtük meg soron kívül. Ennek köszönhetően kettő nagy kapacitású betegszállító lift már működik, amelyek alkalmasak mind a betegek, mind a személyzet mozgatására”. A Gulyáságyú Média hozzátette: arra nem válaszoltak, hogy mióta nem működik a személyzeti felvonó, ám válaszukból az derül ki, hogy másfél éve biztosan nem üzemel.

A Gulyáságyú Média cikkében videót is közöl a kórházban tapasztaltakról.

(Kiemelt kép: Solymári / Wikimedia Commons)