„Zajlik
A lényeg

Nógrád megyében 56 millióból épült bölcsi – mármint férőhelyenként

2/01/2024 15:07

| Szerző: Klubrádió

Uniós támogatásból, 677 millió forintból épült a talán rekord drága bölcsőde a Nógrád megyei Kazáron – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos.

677 millió forintból épült fel egy 12 fős bölcsőde egy 1600 fős nógrádi faluban, Kazáron – írta meg a 24.hu Hadházy Ákos független képviselő Facebook-bejegyzése alapján. Vagyis egyetlen férőhely 56,6 millió forintba került.

A képviselő utána nézett: a KSH adatai alapján egy új ház négyzetméterára 650 ezer forint körül van, a 300 négyzetméter alapterületű bölcsődét tehát nagyjából háromszoros áron, 2,25 millió forintos négyzetméteráron húzták fel.

Hadházy bejegyzésében azt írja, számos méregdrága bölcsit látott már országszerte, de ez talán rekordot jelent a túlárazásban. "Tényleg lehagytuk Ausztriát is: többnyire a kazárinál fele áron, dupla férőhellyel építettek bölcsiket a sógorok" – jegyezte meg, hozzátéve, hogy azért talált olyat is nyugati szomszédunknál, "amelyik 800 millió forintnyi euróért is, de az 400 négyzetméteres volt, 24 gyermek számára és valóban lenyűgöző enteriörrel".

A képviselő arra is emlékeztetett, hogy Gecse Ákos, Kazár polgármestere a bölcsőde alapkőletételén elmondta, eredetileg kevesebből tervezték az építést, de „a beruházás kivitelezéséhez a környék talán egyik legnagyobb többletköltség-igénylését hagyta jóvá számukra a Pénzügyminisztérium a térség országgyűlési képviselője és a megyei önkormányzat elnöke közbenjárásának köszönhetően”. Hadházy arra hívta fel a figyelmet, hogy ezzel a településvezető maga ismeri be, hogy "fideszes politikusoktól függ, hogy egy EU-s beruházás kap-e plusz pénzt, vagy nem" – írta.