„Köszönjük,
A lényeg

Novák Előd kérdez: Indult-e háborús bűncselekmény miatt magyarországi eljárás az izraeli hadseregben szolgáló magyarok ellen?

26/06/2024 08:18

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke és parlamenti képviselője arról kérdezte Tuzson Bence igazságügyi minisztert: indult-e háborús bűncselekmény miatt magyarországi eljárás az izraeli hadseregben szolgáló magyarok ellen?

A Mi Hazánk alelnöke idézte a Btk.-t, amely szerint "büntetendő az a magyar állampolgár, aki – szövetséges fegyveres erőn kívül – nemzetközi vagy nem nemzetközi fegyveres összeütközésben részt vevő idegen fegyveres szervezetbe önként belép, erre ajánlkozik, vagy ilyen fegyveres szervezetben kiképzésen vesz részt.”

 
Novák Előd
Facebook/Novák előd
 

Novák Előd arra kíváncsi, hogy hány magyarországi büntetőeljárás indult magyar állampolgárokkal szemben a gázai népirtásért is felelős Izrael fegyveres erejébe való belépés, erre ajánlkozás vagy ilyen fegyveres szervezetben kiképzésen való részvétel miatt? Ha nem, miért nem? 

Répássy Róbert államtitkár közölte Novákkal, hogy a büntetőeljárás megindítását a legfőbb ügyész rendelheti el. Novák ezután azonnal Polt Péterhez fordult, a legfőbb ügyésznek is feltette ugyanazt a kérdést. (A 24.hu nyomán)