„Zajlik
A lényeg

Obama: Trump egy 78 éves milliárdos, aki csak nyafog

21/08/2024 08:15

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A volt elnök szerint Amerikának nincs szüksége újabb négy évnyi Donald Trumpra.

Először Michelle Obama majd a volt amerikai elnök Barack Obama is beszédet mondott a demokraták Nemzeti Gyűlésén, hogy elmondják, támogatják a demokraták új elnökjelöltjét, Kamala Harrist – írja a 444.

Michelle Obama egyszerűen összefoglalta a teendőket és arra kérte az amerikaiakat: „Ne csak üljenek itt és panaszkodjanak. Csináljanak valamit.” Illetve arra is kért mindenkit, hogy szavazzanak Kamala Harrisre és Tim Walzra, mert „nincs más választás”.

Barack Obama beszédét Joe Biden dicséretével indította, elmondta, hogy Donald Trump elnöksége és a covid után úgy érezte, Amerikának vezetőre van szüksége, „olyanra, aki félreteszi a politikát, és azt teszi, ami helyes”.

Obama szerint Amerikának nincs szüksége újabb négy évnyi Donald Trumpra, majd bírálta a volt elnök politikáját és jellemét. Azt mondta róla, hogy egy „78 éves milliárdos, aki nem hagyja abba a nyafogást a problémáiról, mióta kilenc évvel ezelőtt lejött közénk az arany mozgólépcsőjén”. Szerinte Trump most csak még jobban panaszkodik, mert „fél, hogy veszít Kamalával szemben”.