„Zajlik
A lényeg

Orbán: Manfred Weber hungarofób

21/06/2024 08:35

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Ezúttal Berlinből igazította el rajongóit a miniszterelnök.

„A mindenkori német kancellárral a német-magyar együttműködésre rá kell ütni a kóser pecsétet” – mondta a Berlinben tartózkodó Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott szokásos pénteki interjújában annak kapcsán, hogy ma Olaf Scholzcal találkozik.

Az Európai Néppárttal kapcsolatban elmondta, hogy az háborúpárti és migrációpárti, a Soros-terv végrehajtói. Szerinte a liberálisok, a baloldal és az Európai Néppárt szövetséget kötött, és megállapodott egy olyan programban, amely „nem jó Magyarországnak”.

Beszélt arról is, hogy Németország militarizálódik, Európában pedig lakosságcsere zajlik: az európai ember fogy, a muszlimok száma radikálisan nő. Ami még Németországot illeti, az már nem olyan, mint a régi, és a bevándorlók már „saját jogon” vannak az országban, nem vendégként – sokkolta hallgatóit, hozzátéve persze: Magyarország nem fogja ezt hagyni, nem lesz bevándorlóország. Nemet kell mondani a migrációra.

Orbán Viktor aláírta a digitális oktatással érintett csal?
 
Orbán Viktor. Fotó:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 
 

Orbán bírálta az Európai Néppárt vezetőjét, a minap Budapesten Magyar Péterrel találkozó Manfred Webert is. Róla azt mondta : Ursula von der Leyen hozzá képest ministránskislány. Később azt is mondta Weberről, hogy 

hungarofób,

szerinte Manfred Webernek egyetlen, a szívéhez közel álló célja van, hogy ártson Magyarországnak. Látványos, hogy miután a Fidesz megnyerte június 9-én az EP-választást, “migrációs bírsággal büntették Magyarországot” – jegyezte meg.

Mark Rutte leendő NATO-főtitkárral folytatott megbeszéléséről is beszélt. Orbán szerint az amerikaiak vezetésével „Németország statisztálása mellett a nyugati világ le akarja győzni Oroszországot”. Szerinte az a kérdés, hogy Szevasztopolban orosz vagy NATO zászló leng-e majd a kikötőben, erről szól a háború. (A Telex nyomán)