„Klubrádió

Orbán: Megvannak az első koronavírusos betegek Magyarországon

4/03/2020 19:11

| Szerző: Klubrádió

Két fertőzött személynél is kimutatták a koronavírust Magyarországon. Két itt tanuló iráni diák a fertőzött, a Szent László Kórházba szállították őket. A miniszterelnök szerint az ország mostantól a koronavírus elleni védekezés szakaszába lépett, és ehhez minden feltétel adott.

„Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő olyan betegünk is van, akit koronavírus-fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda kora este a közösségi oldalán, miután részt vett az operatív törzs ülésén a Belügyminisztérium épületében.

Az első fertőzött személyek, akiket Magyarországon találtak, két itt tanuló iráni diák. Egyelőre tünetmentesek, de a szükséges eljárásnak megfelelően a Szent László Kórházba szállították őket – mondta a kormányfő.

Orbán szerint miután megjelent a koronavírus-fertőzés az országban, a védekezés szakaszába léptünk. Minden nap délben ülésezik az operatív törzs és utána tájékoztatják a sajtót – tette hozzá.

Az operatív törzs megállapította, hogy a védekezéshez minden szükséges személyi, tárgyi és jogi feltétel rendelkezésre áll, így van megfelelő létszámú, felkészült orvos és ápoló, eszközök, például maszkok, és a helyzet kezeléséhez szükséges jogszabályok, melyek alapján az orvosok rendőrök, közigazgatási szakemberek végezhetik munkájukat – mondta a miniszterelnök.