„Támogassa
A lényeg

Orbán sajtófőnöke Magyar Péterről: Reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozása

12/02/2024 19:29

| Szerző: Klubrádió

"Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik" – válaszolta Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke, amikor a Telex arról kérdezte, mi a miniszterelnök álláspontja Magyar Péter (Varga Judit volt férje) állításaival kapcsolatban.

A Telex felidézi: a miniszterelnök sajtófőnöke korábban is szinte szóról szóra ugyanezt válaszolta, amikor a kormány számára kínos ügyről kérdezte a sajtó. Ugyanez volt a válasz, amikor a miniszterelnökkel szembefordult korábbi szövetségese, Simicska Lajos egy 2017-es interjúban hazaárulónak nevezte Orbánt, és a Momentum tavaly április kordonbontására is hasonlóan reagált.

Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje váratlan módon az egyik vezető mellékszereplője lett kirobbant botránynak, ami Novák Katalin köztársasági elnök és Varga lemondásához vezetett.

Ahogy a 444.hu összegzi, Magyar Péter először egy nyilvános poszt alatti kommentjében azt írta, valószínűleg többen is hibáztak K. Endre kegyelménél és felelősséget kellene vállaniuk. Nem sokkal később bejelentette, lemond állami céges pozícióiról, mert nem akar egy olyan rendszer részese lenni, „amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba”. Ez a három név így, egymás után a Schadl-Völner-ügyben került elő.

Magyar vasárnap este a Partizánnak adott interjút, amelyben arról beszélt, hogy bizonyos dolgokat ki kell mondani:

  • „Engem mélységesen felháborított, ahogy a jobboldali sajtó Rogán Antal vezetésével bánt a köztársasági elnökkel.”
  • „Az utolsó miniszteri engedélyt is Rogán Antal hagyja jóvá és adja ki.”
  • „Ha nem akarjuk azt, hogy a mi gyerekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek föl, ami Magyarország, akkor érdemes ezen változtatni.”
  • Azt mondta, a titkosszolgálat emberei a Karmelita-kolostorban fenyegették meg, amikor először költöztek szét Varga Judittal.
  • Arról is beszélt, hogy utasította vissza a Diákhitel Központ vezetőjeként a NER-ben jól menő Balásy Gyula cégét, aki elmondása szerint három-hatszoros túlárazással dolgozott állami cégeknek.
  • Azt állította, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám hívta fel akkor, amikor nem akart aláírni egy kommunikációs szerződést a Diákhitel Központ vezetőjeként.

(Kiemelt képünkön Orbán Viktorral fog kezet Havasi Bertalan, fotó: MTI/Máthé Zoltán)