„Klubrádió
A lényeg

Ősz előtt be kell fejezni a hatvanpusztai majorság felújítását

24/06/2021 14:56

| Szerző: Klubrádió

A 2022-es választásokat megelőző kampány előtt, augusztus végéig be akarják fejezni a hatvanpusztai majorság felújítását. Az Orbán család tulajdonában lévő terület 2011 óta mostanáig folyamatos átalakításon, felújításon esett át. 

A hatvanpusztai majorság felújításáról közölt nagy anyagot a hvg360. Úgy tűnik, az egykori főhercegi majorság – sok milliárd elköltése után – e nyáron, még a 2022-es választások kampányának elindulása előtt elnyeri végső formáját – írja ajánlójában a portál.

2011 óta a majorság sok átalakításon, felújításon esett át. Azt állítják a kormányfő rokonságára rálátó szomszédok Felcsúton, hogy a hatvanpusztai beruházó elvárja: a belsőépítészeti munkákat leszámítva legyen minden kész, mielőtt beköszöntene az ősz, vagyis elkezdődik a kampány. A portál úgy értékeli ezt, hogy Orbánék abban bíznak, a felújítás jelentette költekezésről így el tudják vonni a figyelmet a választásokat megelőző ígérgetésekkel.

A terület ugyanis közvetlenül az Orbán család kezén van, a beruházást firtató kérdések esetén nehezen lehet „üzleti ügyekre” vagy „nemzeti tőkésekre” hivatkozni. Kész válaszok helyett abban bíznak Orbánék, hogy a szavazásig majd csak elülnek a milliárdos építkezés által keltett hullámok.

A februári értesülésekre hiába kerestünk volna hivatalos megerősítést, de erre nincs is szükség. Szabad szemmel is látszik ugyanis, hogy az építkezés rohamtempóban halad.

A karácsony előtt készült drónfelvételeken még csak az alapjai állnak az egyik L alakú istálló helyén épülő szárnynak, azóta a kétezer négyzetméter hasznos alapterületű objektum tetőszerkezete is elkészült. A portál arra is felhívja a figyelmet, hogy a sebességet olyan időszakban képesek tartani az Etyekről Alcsútdobozra vezető (szintén tükörsima aszfalttal megújított) műút mellett, amikor az építőanyagárak megugrása miatt a vállalkozók egyre kevésbé hajlandóak pontos összegeket megadni egyes munkákra. A lap szakértőket is megkérdezett, aki szerint, az általa felügyelt budai villafelújítás nemrég 120 millió forintról indult, de a tulajdonos örülhet, ha a pár hónap alatt 180 millióra ugrott költségeknél megáll a számla.

Orbán Viktornak ugyan hivatalosan még megtakarítása sincs, annál nagyobb vagyon kötődik azonban a kormányfő apjához, Orbán Győzőhöz, márpedig az ő, jelentős osztalékot biztosító cégei részben állami megrendeléseken híznak. A területen Mészáros Lőrinc még Felcsút polgármestereként évi 15,5 millió forint bérleti díjat fizetett. 

A hvg360 ajánlója szerint fél órás videót tesznek közzé amelyben a beruházás alakulása követhető nyomon.