„Támogassa
A lényeg

"Pedofilvédő Novák Katalin" feliratot tett ki a Momentum a köztársasági elnök hivatala elé

4/02/2024 12:36

| Szerző: Klubrádió

A Momentum politikusai és aktivistái elbontották a Karmelita előtti kordonokat és átvitték a Sándor-palota, a köztársasági elnök hivatala elé, majd "Pedofilvédő Novák Katalin" feliratot lógattak rá az ellen tiltakozva, hogy Novák Katalin egy pedofil bűncselekményben részt vevőnek adott kegyelmet – közölte a párt sajtóosztálya.

A napokban derült ki, hogy Novák Katalin a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének adott kegyelmet, akit kényszerítés és vesztegetés miatt ítéltek el abban az ügyben, amelyben a volt igazgató 8 évet kapott kiskorúak szexuális zaklatásáért. A helyettes a vád szerint tisztában volt azzal, hogy mi történik a gyerekekkel, és az egyik áldozat nevében hamis vallomást írt. Az igazgatóhelyettest 3 év négy hónapra ítélték el. Az igazgató legalább tíz, gondozására bízott kisfiút zaklatott és kényszerített orális szexre éveken át.

A vasárnapi akció során Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője a többi között arról beszélt, hogy szerinte Novák Katalin elvesztette maradék méltóságát is a köztársasági elnöki szerepében.

A párt jogászai vizsgálják, hogyan lehetne elérni azt, hogy a mindenkori köztársasági elnöknek indokolnia kelljen, kinek és miért ad kegyelmet. Az ügy miatt jövő héten tüntetést is szervez a párt a Sándor-palota elé. Donáth Anna, a párt újraválasztott elnöke szombaton arról írt, hogy az ügy miatt Novák Katalin végképp alkalmatlanná vált a posztjára.

(via hvg.hu)