„Klubrádió
A lényeg

Pikóék 13. havi bér helyett többeknek adnak karácsonyi jutalmat

25/11/2019 09:06

| Szerző: Klubrádió/hvg.hu

Másfélszer annyian kaphatnak 100 ezer forintos karácsonyi jutalmat az önkormányzati dolgozók közül Józsefvárosban. A kör 900 fősre bővítését szolidaritási okokkal magyarázza a kerület új vezetése, amely az eddig folyósított 13. havi fizetést váltotta fel az új juttatással.

Ez első körben - amellett, hogy többeket érint - lesz, akinek kevesebb pénzzel jár, de a jövő év elején az alacsonyabb kategóriákban keresők még további kiegészítésre számíthatnak, ha marad pénz a kasszában - magyarázta a Klubrádiónak  Pikó András. A polgármester szerint felelős gazdálkodásra van szükség, hiszen például a gázszolgáltatásból kizárt társasházaknál azonnali segítség kell, így nem költhetik el a pénzt a korábban ismert módon. A népszerűtlen döntéseket is fel kell vállalniuk - nyilatkozta korábban a hvg.hu-nak és azt ígérte, az érintetteknek kész személyesen is magyarázatot adni a lépésre.

Elmondta továbbá, hogy a VIII. kerületi gazdálkodási ügyekben Atkári János korábbi főpolgármester-helyettes is segíti majd, akinek 1 évre szól a megbízatása.