„Zajlik
A lényeg

Pont ott tartják a vízügy ingyenes családi napját október 23-án, ahol Orbán Viktor beszédet mond

18/10/2024 18:27

| Szerző: Klubrádió

A szeptemberi árhullám idején végzett munkát szeretnék megköszönni a vízügyeseknek egy ingyenes családi nappal – éppen október 23-án és éppen a Millenárison, ahol és amikor Orbán Viktor mond ünnepi beszédet – írja a hvg.hu.

A HVG több, az ország más-más pontján működő vízügyi igazgatóságról származó, egybehangzó információi szerint a dolgozókkal közölték: szeretnék megköszönni a munkájukat, helytállásukat azzal, hogy meghívják őket egy ingyenes családi napra. 

A vízügyi igazgatóságokon megtartott tájékoztatókon elhangzott, hogy a térítésmentes, egész napos családi programra az igazgatóságok buszokkal, ingyenesen szállítják az érdeklődő dolgozókat.

Mint a cikkben olvasható, a vízügyesek családi napját október 23-án Budapesten, a Millenárison tartják – éppen ott és akkor tartja ünnepi beszédét majd Orbán Viktor miniszterelnök is.

A kormányfői beszéd meghallgatása nem kötelező, nem is a vízügyes családi nap programjának része, de aki akar, részt vehet rajta – derült ki a HVG-hez eljutott beszámolókból.

A cikk megjelenése után reagált az OVF, közölték: „Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján. A hivatalos ünnepség kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek, akiknek a helyszínre történő eljutása biztosított, amennyiben kérik.”

Telex információi szerint nemcsak a vízügyeseknek szól a meghívás, levelet kapott több tűzoltó-parancsnokság vezetője is. Ezekben azt kérték, gyűjtsék össze, hogy az árvízi védekezésben részt vevő kollégák közül kik vennének részt a családjukkal az eseményen.

(Kiemelt kép Orbán Viktor beszédet mond a Millenárison, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)