„Zajlik
A lényeg

Róna Péter a Jobbik EP-listavezetője

9/02/2024 12:11

| Szerző: Klubrádió

Róna Péter igazi magyar és igazi európai egy személyben Ezzel lehetősége lesz Magyarországnak arra, hogy érdekérvényesítő képességét újra megerősítse. Péter megmutatja, hogy a magyar nép nem egyenlő a Fidesszel, a magyar emberek nem egyenlők Orbán Viktorral, van itt egy másik Magyarország, amely más ügyeket, más szemléletet képvisel” – mondta róla a bejelentés apropóján  Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke.

„Kétségtelen, hogy nehéz helyzetben vállaltam ezt a felkérést, de úgy gondoltam, hogy magyarként és európaiként erre a kihívásra csak pozitív választ lehet adni” – mondta Róna Péter a sajtótájékoztatón.

Róna Péter (Facebook)

 

„Nem azért megyek Brüsszelbe, hogy onnan szidjam, ócsároljam vagy aláássam az Orbán-kormányt, de azért sem, hogy a magyar érdekeket alárendeljem az Európát fenyegető hatalmak elképzeléseinek. Hanem azért, hogy visszaszerezzem azt a tiszteletet és megbecsülést, amit én és nemzedékem, az '56-os nemzedék egy életen át élvezett a világban, amit aztán az utánunk hatalomra került következők sárba tiportak” – tisztázta Róna Péter

Róna tavaly az ellenzék köztársaságielnök-jelöltje volt – emlékeztetett a Telex.