„Zajlik
A lényeg

Sára Botond főispán nem vette át az Iványi Gáborék iskoláinak bezárása ellen tüntetők petícióját

3/09/2024 14:46

| Szerző: Klubrádió

Iványi Gábor fontolóra vette, hogy feljelenti Pintér Sándor belügyminisztert és Sára Botond főispánt, utóbbinak kérdésben üzent: "Ha Jézus főispán lenne, akkor mit csinálna?".

A múlt héten a Fővárosi Kormányhivatal bezáratta az Iványi Gáborhoz tartozó Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) budapesti iskoláit, nem egészen egy héttel az új tanév kezdete előtt. Sőt, pár nappal később a szegedi intézménynél is így döntött. Most tüntetők egy csoportja vonult a Fővárosi Kormányhivatal épületéhez, ahol egy petíciót akartak átadni Sára Botond főispánnak, arra kérve ezzel, hogy bírálják felül a határozatukat.

A tüntetésen jelen volt Iványi Gábor lelkész is, aki, a Telex szerint arról beszélt: a kormányhivatal azzal indokolta a bezárást, hogy a MET anyagi problémái, pénztelensége veszélyezteti a gyerekeket. Iványi szerint ez valóban így van, de azért nincs elég pénzük, mert a kormány évek óta nem támogatja egyházként a MET-et. Iványi fontolóra vette, hogy feljelenti Pintér Sándor belügyminisztert és Sára Botond főispánt, utóbbinak kérdésben üzent: „Ha Jézus főispán lenne, akkor mit csinálna?”

A keddi tüntetésen egy Wesley-s szülő is színpadra lépett, aki felháborodva beszélt arról, hogy nem tudja, mi fog történni a gyerekeivel az iskola bezárása után. 

A most átadott, online több mint kétezer ember által aláírt petícióban a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium szülői közösségének és támogatóinak nevében felháborodásukat fejezték ki, mert különböző nehézségekkel küzdő, speciális nevelési igényű gyerekeknek ajánlottak olyan alternatív iskolát tanulmányaik folytatására, ami lakóhelyüktől több tíz, vagy akár száz kilométerre van.

„Maguknak fogalmuk sincs mit tettek közel 300 gyermekkel, a családjukkal, és azokkal a tanárokkal, akik az életüket tették fel ezeknek a gyermekeknek a tanítására, oktatására, nevelésére!” – írták. 

Sára Botond, a várakozásoknak megfelelően, nem találkozott a tüntetőkkel, a petíciót egy biztonsági őr vette át, aki, a megígértek szerint, továbbítani fogja az ívet a főispánnak.