„Zajlik
A lényeg

Semjén a papok botrányairól: Visszataszító a kettős élet

14/09/2024 15:58

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

A KDNP elnöke Kereszténység és közélet címmel tartott előadást egy kongresszuson, a közelmúlt botrányairól azt mondta, visszataszító, védhetetlen, súlyos bűnökről van szó.

„Az egyházat és a keresztény közéletet egyaránt megrázták” a közelmúlt botrányai – mondta Semjén Zsolt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szombati budapesti kongresszusán. Mint ismert, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében két papról derült ki, hogy pedofilok, illetve ott a Bese Gergő-ügy is: a korábban a miniszterelnök és a kormánypárti Megafon irodáját is megszentelő, a nyilvánosságban az LMBTQ-közösség ellen felszólaló plébánosról kiderült, melegpartikon vett részt és tartós intim kapcsolatot ápolhatott más férfiakkal. 

A miniszterelnök-helyettes, KDNP-elnök a konferencián Kereszténység és közélet címmel tartott előadásában arról beszélt egyik bűn sem elfogadható és árt az egyháznak.  Úgy fogalmazott, "ami visszataszító, az visszataszító, ami védhetetlen az védhetetlen, a súlyos bűn az súlyos bűn, és ezt nem kell azzal relativizálni, hogy az egyházban az ilyen események töredékei a világban hasonló intézményekben előforduló bűnöknek" – számolt be a 24.hu.

Emléknap - Megemlékezés Pócspetriben
 
 Semjén Zsolt beszédet mond egy megemlékezésen a pócspetri római katolikus templomban 2015. február 25-én. l Fotó: MTI/Balázs Attila
 

Semjén ugyanakkor elmélázott azon, hogy az egyház ellenségeinek és kritikusainak, akik a gender-ideológiát propagálják, nem azt kellene mondani, hogy "welcome to the club"?

A KDNP elnöke úgy fogalmazott: visszataszító a kettős élet. Ennél már csak egy súlyosabb bűn van, ha valaki erre még büszke is. Amikor a saját, deviáns élethelyzetéből politikai ideológiát csinál és el is nevezi büszkeségnek. A legnagyobb bűn, ami létezik, ha a valaki a rosszat jónak mondja és a jót rossznak.

Via 24.hu