„Ki
A lényeg

Sorra zárja be fiókjait az MBH gigabank

24/10/2023 10:58

| Szerző: Klubrádió

Ebben az évben novemberig mintegy 60 bankfiókját zárja be az MBH Bank – derül ki az azénpénzem.hu gyűjtéséből, amit a 24.hu vett észre.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó gigabank több lépcsőben, évekig tartó fúziós folyamatok révén jött létre. Az MKB Bank egyesült a Budapest Bankkal 2022-ben – előbbi nevén működve tovább, majd idén az MKB egyesült a Takarékbankkal. Ezután május 1-jével létrejött az MBH Bank, ami nemrég lenyelte a Duna Takarékot is, bár az látszólag önálló maradt – emlékeztetett az azénpénzem.hu.

Májusban azt jelentették be, hogy az MBH rendelkezik a legnagyobb fiókhálózattal, közel 500 helyen várják az ügyfeleket. Ez azonban fogyatkozik. Csak szeptember közepe és november vége között 17 fiókot zárnak be 12 különböző megyében, megyei jogú és kisebb városokban.

Az elmúlt években már több száz fiókot veszítettek el az ügyfelek országszerte, elsősorban különböző takarékbankok zárták be a kirendeltségeiket – fűzte hozzá a lap.

Az MBH Bank átadta első megújított fiókját
 
 Az MBH Bank első, új arculati elemeit megjelenítő fiókja az átadása napján Miskolcon 2023. május 16-án. 
 
Fotó: MTI/Vajda János
 
 

Az MBH szeptember elsejétől megkezdte a lakossági számlakínálat átfésülését is, sok csomag szűnik meg. A változás azokat az ügyfeleket érinti, akik 2018. szeptember 3-a előtt kötöttek szerződést azoknál a bankoknál, amelyek a fúzió során az MBH-hoz kerültek. Őket a bank levélben tájékoztatta arról, hogy az eddig használt bankszámlájuk megszűnik és egyúttal javaslatot tettek új csomag választására.