„Ki
A lényeg

Százötven millióért autóztak a képviselők

20/05/2021 08:08

| Szerző: Klubrádió

A fideszes képviselők szinte tapicskoltak a parlamenti ingyen benzinben.

Az elmúlt másfél évben összesen 153 millió forintot, ebből az idén 46 millió forintot költöttek autóikba üzemanyagra a parlamenti képviselők. A Blikk által kikért adatok szerint 199-ből 125 képviselő használja rendszeresen a közpénzből vásárolt parlamenti benzinkártyáját.

Közülük magasan a legtöbbet Hörcsik Richárd fideszes képviselő költi, 3,6 millióért járt ide-oda. Ő lakik a legtávolabb, Budapesttől 250 kilométerre, Sátoraljaújhelyen él, írja a lap. A Blikk megemlíti, hogy 2020 júniusában csaknem 289 ezer forintért tankolt, és átlagosan 225 ezer forintért vásárolt üzemanyagot havonta.

A második helyezett Tiba István balmazújvárosi fideszes képviselő, harmadik a szintén fideszes Kovács József Dezső gyulai képviselő. A Blikk a fideszes Bíró Márkról megjegyzi, hogy "csaknem egy évtizede nem szólal fel a parlamentben." Ő kétmillió forintért tankolt, és bár listáról került be a parlamentbe, tehát nincs olyan feladata, hogy bejárja a választókerületét, a Fidesz sajtóosztálya nem adott választ, hova utazik ennyit a politikus.

53-an nem használták, 16-an pedig a kártyát is visszaadták, írja a lap azokról a képviselőkről, akik nem a parlament költségén autóztak az elmúlt hónapokban.