„Zajlik
A lényeg

Szijjártó szerint nem jelent biztonsági kockázatot, hogy oroszok és beloruszok is jöhetnek Nemzeti Kártyával az országba

18/08/2024 13:54

| Szerző: Klubrádió

A külgazdasági és külügyminiszter szerint semmifajta biztonsági kockázatot nem jelent az orosz és belorusz állampolgárok bevonása a Nemzeti Kártya-programba a schengeni övezet szempontjából, mert a Magyarországra belépéshez és az itt tartózkodáshoz továbbra is átfogó ellenőrzésen kell átesniük.

Szijjártó Péter szerint "sajnálattal kell tapasztalnunk, hogy az észak-európai és balti kollégáink tovább folytatják hazugsághadjáratukat Magyarországgal szemben". Facebook-posztjában megjegyezte: nem szokatlan ez "háborúpárti politikusok" részéről, de a tények ilyen mértékű figyelmen kívül hagyása mégis riasztó.

 "Az igazság az, hogy az orosz és belorusz állampolgárok bevonása a Nemzeti Kártya-programba semmifajta biztonsági kockázatot nem jelent a schengeni övezet szempontjából, hiszen a Magyarországra történő belépéshez és az itt tartózkodáshoz ezeknek a személyeknek továbbra is átfogó ellenőrzésen kell átesniük" – közölte a miniszter.

Aki úgy véli: "minden ezzel ellentétes állítása a háborúpártiságtól elvakult észak-európai és balti kollégáknak színtiszta hazugság".

(Kiemelt kép: Facebook)