„Zajlik
A lényeg

Szijjártóék reptetik Orbán kedvenc sportriporterét

2/10/2023 08:29

| Szerző: Klubrádió

Közérdekű adatigénylést küldött a 444 a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, hogy megtudja, Szöllősi György a kinevezése óta pontosan mikor és milyen utakon vett részt a minisztérium megbízásából, pontosan mennyit kapott ezekért, az útjainak a költségeit milyen céllal és ki állta.

Szöllősi Orbán kedvenc sportriportere, a felcsúti Puskás Akadémia korábbi sajtófőnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, valamint a magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

 
Szöllősi György Orbán Vktorral
Facebook
 

A KKM azt válaszolta, hogy az utazások költségeit ők állták. Szöllősi „a Minisztériummal nem állt és jelenleg sem áll semmilyen foglalkoztatásra irányuló, így kormányzati szolgálati, politikai szolgálati, illetve biztosi jogviszonyban, munkaviszonyban vagy megbízási szerződéses jogviszonyban”. Nem árulták el, hogy az utazások az adófizetőknek mennyi pénzébe kerültek.

Emlékezetes: szeptemberben kiderült, hogy Szöllősit nem engedték be Amerikába. Az elutasított vízumot a KKM kérte, az fizette volna az utat is, hogy Szöllősi megnyithassa a Chicagói Magyar Kultúrtanács futballtornáját.