„Zajlik
A lényeg

Telefonon gyalázta képviselőtársát Szarvas fideszes polgármestere

9/11/2021 19:59

| Szerző: Klubrádió

Becsületsértésben találta bűnösnek és ezért megrótta első fokon a békéscsabai bíróság Szarvas fideszes polgármesterét – számolt be az RTL Klub Híradója. Babák Mihály a többi között hülye p*csának nevezte képviselőtársát, és közölte: ne sz*rakodjon vele.

„Én Szarvas polgármestere vagyok, nem Pecsenye Erzsébet ügyvéd. Ne sz*rakodjál velem össze-vissza, b*szd meg!” – a többi között ez hangzik el az RTL Klub videójában, és a bíróságon is lejátszották.

A csatorna híradójának beszámolója szerint a március 15-i ünnepség miatt alakult ki konfliktus köztük. Rendezni nem sikerült, a telefonbeszélgetést (amelyet a képviselőnő rögzített) a polgármester azzal zárta, hogy „Te olyan hülye p*csa vagy, mint eddig is voltál. Csókollak.”

Babák a bíróságon visszafogottabb hangnemet ütött meg, Erzsikének nevezte képviselőtársát és bocsánatot kért tőle. Azt mondta, sajnálja, hogy így elragadtatta magát. A fideszes politikust megrovásban részesítették és 10 ezer forintot kell fizetnie. A megsértett képviselőnő három nap gondolkodási időt kért.

Babák Mihálynak nem ez volt az első hasonló ügye, tavaly a nyilvános képviselőtestületi ülésen tett szexista megjegyzést. Amikor szóltak neki, hogy nem lehetett jól hallani, amit mond, úgy reagált: „ne haragudjon, nem rakom a számba (a mikrofont – a szerk.), nőnek az jobban áll”.  Utólag elnézést kért azért a megjegyzésért is.

Tavaly novemberben pedig a helyi tévének adott interjújában azt mondta, „ha kiderül, hogy valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást!”. Akkor szinte azonnal rádöbbent a kijelentés durvaságára, ezért igyekezett javítani: „Bocsássanak meg a kifejezésért… nagyon rossz kifejezés […] Aki koronavírusos, ahhoz nem szabad hozzáérnünk… És etetnünk kell, és mosnunk kell, és ugyanakkor azt meg kell tenni, hogyha bevittük az ételt, akkor külön mosogassunk”.