„Klubrádió

Telex: Őrizetbe vették Bige Lászlót

15/12/2020 21:54

| Szerző: Klubrádió

A portál szerint gazdasági bűncselekmények gyanújával jártak el az egyik leggazdagabb magyar ellen. 

Őrizetbe vették Bige László vállalkozót, az egyik leggazdagabb magyart – értesült a Telex. A portál kedden este azt írta, egyelőre nincsenek hivatalos nyilvános információk az eljárásról, de értesüléseik szerint, amelyeket több forrásból is ellenőriztek, gazdasági ügyekről van szó. Úgy tudják, a kedd reggeli rajtaütés során házkutatás is történt, és a rendőrök bizonyítékokat is lefoglaltak.

Bige legjelentősebb vállalata a péti Nitrogénművek Zrt., az üzletember cégei ellen az elmúlt időszakban többször zajlott rendőrségi és versenyhivatali vizsgálat. Megtörtént, hogy mintegy 300 rendőrrel vizsgálódtak a cégcsoport szolnoki üzemében. 

 
Bige László; Forrás: MTI / Balázs Attila
 

Bige László többször utalt arra, sőt, volt, amikor nyers nyíltsággal beszélt arról, hogy vegzálásának szerinte az az oka, hogy ő nem része a NER-nek, valamint sokszor emlegette régi konfliktusát Csányi Sándor OTP-vezérrel. A Csányi Sándorral vívott küzdelem egnyilvánosabb eleme az volt, amikor a két üzletember a nádudvari KITE agrárintegrátor vállalkozás megszerzéséért folytatott versenyfutást.

Bige tavaly nyáron a Klubrádiónak azt  állította, közvetítőkön keresztül kapott üzenetben már jó ideje választás elé állították ellenségei: vagy távozik az országból vagy megy a rácsok mögé. Mint akkor mondta, szolnoki gyárának bezáratása is egy ellene indított bosszúhadjárat része.

2019. június 13. Reggeli gyors-részlet/Interjú Bige Lászlóval (2019.06.13.)
09:59
00:00
Szakonyi Péter - a 100 leggazdagabb magyar című kiadvány szerkesztője - akkor azt nyilatkozta, hogy Bige László Európa legkorszerűbb nitrogén-műtrágyagyárát hozta létre, és több érdekcsoportnak is az útjában lehet.

2019. június 13. Megbeszéljük / részlet, Szakonyi Péter (19.06.13.)
12:16
00:00