„Klubrádió
A lényeg

Tiborcz István apja 687 milliót kap az Európai Uniótól erdőtelepítésre

10/12/2021 11:48

| Szerző: Klubrádió

687 957 333 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból Tiborcz Sándor István, Tiborcz István édesapja – írja a 24.hu.

Ugyanennek a pályázatnak a forrásából tavaly Tiborcz István is elnyert 215 millió forintot, így apa és fia összesen több mint 900 millió forintot kap az erdősítés támogatására kiírt uniós pályázatból.

Az idősebbik Tiborcz erdősítés támogatására kapja az összeget, amit a Fejér megyei Csabdin használ majd fel, ahol a család birtoka is található, a település külterületének számító Tükröspusztán.

Nem kell önrészt fizetnie a pályázónak, mivel a beruházást az unió teljes egészében finanszírozza.

A lap megkeresésére Tiborcz Sándor Istvánt azt közölte, hogy "a teljes támogatás felhasználása az erdőtelepítésen kívül, mintegy ötéves időszakban, a csemeték ápolására, gondozására, a telepített erdő védelmére és egyéb, a pályázatban meghatározott tételekre fordítandó". Hozzátette azt is, hogy a pályázat minden részlete transzparens módon elérhető, egyben sajtóreferensén keresztül azt is jelezte, hogy nem közszereplő, így a nyilvános gazdasági tevékenységén kívül eső, személyét érintő információk és adatok nem publikusak.