„Köszönjük
A lényeg

Tiszások a Bem-szobornál

23/10/2024 14:53

| Szerző: Klubrádió

Délelőtt Orbán Viktor, délután Magyar Péter mond beszédet Budán az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján. Magyarék délután 3-ra hirdetett rendezvénye előtt jó fél órával már jelentős tömeg gyűlt össze az esemény helyszínén, a II. kerületi Bem-szobornál. Nézze meg fotóinkat!

Orbán Viktor miniszterelnök után, aki október 23-án délelőtt Budapesten, a II. kerületi Millenáris Parkban mondott beszédet, Magyar Péter vezetésével a Tisza Párt tart utcai rendezvényt, nem messze a kormányfő beszédének helyszínétől. A Tiszának a forradalom ünnepnapjára szervezett megemlékezése a Bem-szobornál kezdődik, ahol délután 3-kor, majd átvonulnak a Széna térre, ahol fél 5-kor folytatódik a rendezvény.  A Bem-szobornál fél 3-kor már jelentős tömeg gyűlt össze, nézze meg fotóinkat!

 
 Gyülekeznek a résztvevők a Tisza Párt 2024. október 23-i, Bem-szoborhoz meghirdetett rendezvényére. Fotó: Mátyus László/Klubrádió
 
 
 Fotó: Mátyus László/Klubrádió
 
 
 Fotó: Mátyus László/Klubrádió
 
 
 Fotó: Mátyus László/Klubrádió
 
 
Résztvevők a Tisza Párt 2024. október 23-i, Bem-szobornál tartott rendezényén. Fotó: Mátyus László/Klubrádió
 

Miközben a Tisza Párt rendezvénye fél 5-től a Széna téren folytatódik, a szomszédos Millenáris Parkban a kormány ünnepi rendezvénye után családi délután zajlk, az emberek piknikeznek, söröznek, falatoznak, játékos programokon vesznek részt, majd a maradókat este koncerttel szórakoztatják, az ügynevezett nemzeti rock vonulatába tartozó Ismerős Arcok zenekar lép fel a parkban.

Szintén Budára szervezett utcai eseményt a Mi Hazánk és több mint két tucat szélsőjobboldali szervezet. A párt a XII. kerületi Turul-szobornál tart demonstrációt, mert ellenzi annak eltávolítását mostani helyéről, a Böszörményi út elejéről. . A szobrot a kerület új polgármestere, az MKKP-s Kovács Gergely egy korábbi nyilatkozata szerint elszállította volna, mert szerinte nagyon sok embert bánt és zavar, de Lázár János építési és közlekedési miniszter, hogy megakadályozza az elszállítást, október 21-én elrendelte a Turul-szobor műemléki védelem alá helyezését.

A pártok közül a Momentum is hirdetett utcai eseményt, a párt este fáklyás felvonulást tart Pesten, a Magyar Rádió korábbi épületénél.