„Köszönjük,
A lényeg

Tizennyolcezren írták alá a Pintérnek szóló petíciót

21/12/2022 12:59

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

"Ideje lenni tanulni a történelemből, a rendpárti fenyegetés nem megoldás, tárgyalásokkal és megállapodással kell rendezni a vitás kérdéseket" – áll a Történelemtanárok Egyletének november végi petíciójában, amelyben érdemi tárgyalást a tiltakozás miatt elbocsátott pedagógusok visszahelyezését követelik. A követelés szerdai átadásáig több mint 18 ezren írták alá a petíciót.

A Történelemtanárok Egylete az újabb kirúgásokat követően petíciót indított a SzabadaHang felületén, amelyben érdemi tárgyalást és az elbocsátott pedagógus kollégáik visszahelyezését követelik. A november végén megjelent petíciót követ

A petíciót december 21-én, szerdán délután tervezik átadni Pintér Sándor belügyminiszternek.

Az átadáson a Történelemtanárok Egyletén túl a Civil Közoktatási Platform, a Magyartanárok Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Szülői Hang, a Szülői Összefogás Közösség, a Civil Bázis, az Akadémiai Dolgozók Fóruma, az Oktatói Hálózat, a Franciatanárok Magyarországi Egyesülete és a Civil Kollégium Alapítvány képviselői vesznek részt – írja a 444.

A petíció mellett a Civil Közoktatási Platform karácsonyi csomagot is átad Pintér Sándornak, aki pénteki beszédében sérelmezte, hogy a tanárok csak a hibákat sorolják a megoldási javaslatok helyett. A csomag tartalmazza a CKP szakmai egyeztetések alapján született oktatáspolitikai kiadványait (Kockás könyv, füzet és táblázat, AlterNATiva), valamint egy válogatást a 2016 és 2022 közötti, különböző területekre vonatkozó elemzésekből és megoldási javaslatokból.

A CKP vezetője a Reggeli gyorsban beszélt arról, hogy nem lepődött meg a közoktatási konzultáció eredménytelenségén. A kormányzathoz közelebb állók is arról beszéltek, hogy a közoktatás ebben a formában zsákutca.