„Klubrádió
A lényeg

Eddig 20 ezren írtak alá a Fudan-népszavazásért

20/12/2021 17:41

| Szerző: Klubrádió

"A vártnál sokkal jobban halad az aláírásgyűjtés, és nemcsak Budapesten, hanem vidéken is a gyűjtés" a szervezők szerint.

Néhány tízezer aláírást gyűjtött eddig össze a hvg.hu információi szerint Karácsony Gergely két népszavazási kérdéséhez egyenként az ellenzék országos aláírásgyűjtő akciójában. Pontos számot hivatalosan nem közölnek egyelőre a szervezők, de a hvg.hu úgy tudja, a csütörtökön kezdődött aláírásgyűjtésről hétfő délelőtt kérték be először a részeredményeket, és meg nem erősített információink szerint 20 ezer körüli szignóról futottak be adatok, bár ezek nem teljesen naprakész számok lehetnek. Ezzel együtt is a kérdésenként 200 ezer támogató szignó január közepére ideálisnak tűnő összegyűjtéséhez a következő hetekben nagyon rá kell kapcsolni.

"A vártnál sokkal jobban halad az aláírásgyűjtés, és nemcsak Budapesten, hanem vidéken is" – mondta az első napok tapasztalatairól a hvg.hu kérdésére a “jövővédő” aláírásgyűjtési kampányt is kézben tartó Zaránd Péter, aki amúgy Márki-Zay Péter kampányfőnöke.

Népszavazás a Fudan ellen és az álláskeresési járadék meghosszabbításáért - aláírásgyűjtés a Széll Kálmán téren
 Fotó: Pálinkás János / Klubrádió