„Zajlik
A lényeg

Több százan tüntettek a Madách gimnázium kirúgott igazgatójáért

28/08/2024 20:59

| Szerző: Klubrádió

Több százan tüntettek a Madách Imre Gimnáziumnál, miután a Belügyminisztérium kirúgta az iskola igazgatóját.

Ötszázan vettek részt a Madách Imre gimnázium előtti tüntetésen, ahol tanárok, diákok, szülők és szimpatizánsok tiltakoztak, mert az iskola igazgatóját a Belügyminisztérium kirúgta, azonnali hatállyal. Az intézmény vezetése hétfőn jelentette be, hogy nem veszik el a diákok telefonjait, életszerűtlennek tartják a belügyminisztériumi szabályozást,  ők a megfelelő használatra akarják nevelni a diákokat. Augusztus elején  lépett életbe az a kormányrendelet, amelynek értelmében korlátozottan lehet használni az iskolában, a kollégiumokban a mobiltelefonokat, a kép- vagy hangrögzítésre.

Az esti tüntetésen elhangzott, hogy a most kialakult helyzet nem pusztán a Madách belső ügye. Nem csak róluk szól a kirúgás, velük akarnak példát statuálni, ez egy üzenet az ország összes igazgatójának, diákjának. Olyan, mint annak idején a kölcseys tanárok kirúgása – hangsúlyozta az egyik felszólaló.

Hétfőn mindenkit várnak a Belügyminisztérium elé, nemcsak madáchosokat, hanem mindenkit, akinek fontos az oktatás ügye.

Elfogadhatatlannak tartja a gimnázium tantestülete, , hogy a Belügyminisztérium kirúgta  az iskola igazgatóját, Mészáros Csabát, aki 24 éve vezette az intézményt.