„Zajlik
A lényeg

Trump szerint Isten akadályozta meg az elképzelhetetlent

14/07/2024 18:48

| Szerző: Klubrádió

"Nem fogunk félni, kitartunk hitünkben és dacolunk a gonoszsággal szemben" – posztolta saját közösségimédia-oldalára, a Turth Socialre Donald Trump volt amerikai elnök, mostani jelölt, aki ellen merényletet követtek el szombati gyűlésén.

Trump köszöni mindenkinek, aki imádkozott érte és gondolt rá. „Egyedül Isten akadályozta meg, hogy megtörténjen az elképzelhetetlen” – írta a volt elnök, aki szeretettel fordul a többi áldozat és családjaik felé. A gyűlés résztvevői közül egy ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsérültek. A volt elnököt a fülén érte a golyó, amelyet a húszéves Thomas Matthew Crooks lőtt ki.

Amerikai elnökválasztás - Támadás Trump ellen
 
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje integet, miközben a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbe veszik a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. Fotó: MTI/AP/Evan Vucci
 
 

Trump szerint „ebben a pillanatban fontosabb, mint valaha, hogy összefogjunk, és megmutassuk igazi amerikai jellemünket, hogy erősek és elszántak maradjunk, és ne hagyjuk, hogy a Gonosz győzzön”. A republikánus jelölt zárásként elmondta, hogy már alig várja, hogy a héten Wisconsinból tarthasson beszédet – itt tartják ugyanis a Republikánus Nemzeti Gyűlést, ahol a küldöttek hivatalosan is kiválasztják a párt elnök- és alelnökjelöltjeit az idei választásra.

(via 444.hu)