„Zajlik
A lényeg

Tüntetést szerveznek a Madách igazgatójának kirúgása miatt

28/08/2024 12:45

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Ne hagyjuk, hogy bármit megtehessenek! – üzenik a szervezők.

Tüntetést szerveznek a Belügyminisztérium elé hétfőn kilenc órára a Madách igazgatójának kirúgása ellen tiltakozók – közölték a Facebookon.

A szervezők azt írják:

"A szisztematikusan alulfinanszírozott és leépített oktatási rendszerünk teljesen elveszi az abban dolgozók szabadságát és megbecsültségét. Igazgatónk nem értett egyet azzal a félmegoldással, ami a telefonok és egyéb digitális eszközök kitiltására vonatkozó kormányrendelet, és kijelentette, hogy a Madáchban ez nem lesz így. Mészáros Csaba 2000 óta iskolánk igazgatója, és 1993 óta dolgozik a gimnáziumban. Ne hagyjuk, hogy negatív példát statuáljanak belőle Ne hagyjuk, hogy bármit megtehessenek!

 
diáktüntetés június 1.
 
23.06.01., Belügyminisztérium
Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 

A demonstráció szervezői azt kérik a tüntetés részvevőitől, hogy készítsenek táblákat, transzparenseket, ne legyen jelen a tüntetés alatt semmilyen pártszimbólum/pártjelkép, ne gyújtsanak tüzet, ne rongáljanak, tartózkodjanak minden szabálysértéstől. Azt  szeretnék, ha a tüntetés megmaradna békés demonstrációnak, "ami után csak a Belügyminisztérium neve fog még csúnyábban kinézni."