„Klubrádió

Újabb haladékot kaptak azok, akiknek hitelük van

20/10/2020 13:46

| Szerző: 24.hu/Klubrádió

A moratórium meghosszabbításával jövő év júniusáig mentesülhetnek törlesztési kötelezettségük alól azok, akik 2020. március 18. előtt kötöttek hitel-, vagy kölcsönszerződést. Ennek megfelelően a moratórium alatt felhalmozódott kamatokat a futamidő alatt, évente egyenlő részletekben kell megfizetni.

Az Országgyűlés kedden 2021. június 30-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt bevezetett törlesztési moratóriumot egyes kiemelt társadalmi csoportoknak és pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak – írja a 24.hu.

Varga Mihály, pénzügyminiszter javaslatát a képviselők egyhangú szavazással elfogadták.

Bár a törlesztési kötelezettség felfüggesztése a 2020. március 18. előtt kötött szerződésekre vonatkozik, a törvény értelmében az adósnak módjában áll szerződése eredeti feltételei szerint törleszteni tartozását.

A fizetési moratórium ideje alatt felhalmozódott kamatot a hátralévő futamidőben esedékes törlesztőrészletekkel együtt a fizetési moratóriumlejártát követően a futamidő alatt, évente egyenlő részletekben kell megfizetni - írja a portál.

A halasztást követően a futamidő úgy változik, hogy a törlesztőrészlet és a keletkezett és részletekben eloszló kamat nem haladhatja meg az eredeti törleztőrészletek összegét.