„Zajlik
A lényeg

Újabb jelentkező pályázik a Momentum elnöki posztjára

12/11/2021 18:53

| Szerző: Klubrádió

Miután Fekete-Győr András lemondott, a Momentum elnöki posztjára bejelentkezett az ügyvezető elnök Orosz Anna (XI. kerületi alpolgármester), Donáth Anna európai parlamenti képviselő, és pénteki sajtóhírek szerint Hollai Gábor, a párt XVI. kerületi önkormányzati képviselője is.

A Mandiner.hu írt arról, hogy Hollai Gábor XVI. kerületi önkormányzati képviselő is indul a posztért, és ezt a Momentum megerősítette a Telexnek.

Hollai indult az ellenzéki előválasztáson Budapest 13. számú választókerületében, azonban csak a harmadik helyen végzett a négy jelöltből, a szavazatok 24,6 százalékát szerezte meg. A győztes az MSZP-s Vajda Zoltán lett 42,6 százalékkal.

Korábban két jelölt közölte, hogy indul az elnöki pozícióért, Orosz Anna XI. kerületi alpolgármester (aki jelenleg a párt ügyvezető elnöke) és Donáth Anna, a párt egyik EP-képviselője. A hírek szerint november 21-én, vasárnap rendezi rendkívüli tisztújító kongresszusát a Momentum Mozgalom.

Az elnökválasztásra azért van szükség, mert a párt eddigi vezetője, Fekete-Győr András az ellenzéki előválasztás két fordulója között megbukott a bizalmi szavazáson, majd lemondott az elnökségről. Fekete-Győr egyébként 3,4 %-os eredményével utolsó lett az előválasztáson induló öt ellenzéki miniszterelnök-jelölt közül.