„Zajlik
A lényeg

Ukrán csapatok nyomultak be Oroszországba

7/08/2024 19:27

| Szerző: Klubrádió

Hivatalos és nem hivatalos orosz források is arról számoltak be, hogy több száz ukrán katonából álló erő kelt át az orosz-ukrán határ gyengén védett részén Oroszország kurszki régiójába kedden reggel. Korábban azt állították, hogy az orosz erők visszaverték a támadást már kedden, de szerdán elismerték, hogy a harcok továbbra is folytatódnak.

Képeket is közzétettek, amiken szétlőtt házak láthatóak: azt állítják, Szudzsa városában készültek, és az azokon látható romos épületek ukrán rakétacsapásban sérültek meg. A kurszki terület megbízott kormányzója, Alekszej Szmirnov elmondta, hogy jelentette Vlagyimir Putyin elnöknek a műveleti helyzetet. A frontvonalhoz közeli területekről evakuálják a civileket, és 300 embert szállásoltak el ideiglenes szálláson éjszakára – ismerteti a 444.hu.

Számos tartalom kering főleg Telegram-csatornákon a kurszki helyzetről. Ezen a videón például egy sofőr panaszkodik, arról, hogy miért nem oltják már el a tüzet az orosz tűzoltók, miközben harci repülőgépek szállnak a feje felett.

Az ukránok egyelőre nem szólaltak meg az esettel kapcsolatban, és azt sem tudni, pontosan mi a céljuk azzal, hogy behatoltak Oroszország területére. Elemzők szerint arra akarják kényszeríteni az orosz vezetést, hogy helyezzen át csapatokat erre a területre az ukránok számára nagyon kifeszített front más szakaszairól – olvasható a cikkben.