„Zajlik
A lényeg

Uniós pénzek híján elbocsátják egy állami cég dolgozói felét

7/06/2023 09:50

| Szerző: Klubrádió

A Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft. nem látta éretelmét megtartani dolgozói felét, mert nem érkeznek meg az uniós források.

Leépítést jelentettek be a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.-nél (DKF), miután továbbra sem érkeznek uniós pénzek Magyarországra – írja a 24.hu. A lap szerint a tavaly tavasszal még 180 feletti létszámú állami cégnél jelenleg 120 ember dolgozik, de két körben legalább a felüktel elbocsátják.

A céget 2021-ben alapították, tulajdonosi jogait a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozó a Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. (DMÜ) gyakorolja, amelynek ügyvezetője a a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke, Guller Zoltán, akit az állam által felvásárolt Vodafone vezetésébe is beültettek.

A cégnél csak személyi jellegű kiadásokra 2,5 milliárd forintot költöttek tavaly, az ügyvezető bruttó 1,5 millió forintot keres, a három ügyvezető pedig bruttó 2 milliót. A cég nyakig benne van az állami megrendelésekben, csak a fideszes 4iG-vel 1,1 milliárd értékben kötöttek szerződéseket 2022-ben, de több százmilliós megrendeléseket kötöttek a kormányzati propagandáért felelős Balásy Gyula féltestvérének, Balásy Bulcsúnak a cégével is.