„Zajlik
A lényeg

Vadai Ágnes: egy állami vezető rendelte meg az óbudai polgármester ellen kreált ügyet

28/08/2024 13:04

| Szerző: Klubrádió

A DK kihallgatási jegyzőkönyvekből vett idézetekkel próbálja bizonyítani, hogy a korrupcióval gyanúsított óbudai polgármester ügyében koncepciós eljárás zajlik. Mint Dr Vadai Ágnes elmondta: Kiss Lászlónak konstruált üggyel kellett szembenéznie.

Egy magas rangú állami vezető rendelte meg, 2021-ben, egy olyan ügy kreálását, amelynek célja Kiss László, óbudai polgármester megbuktatása – jelentette be Dr. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke, frakcióvezető-helyettese, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott, szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen egy ügyészségi dokumentumot mutatott be a jelenlévőknek. Vadai elöljáróban megjegyezte, hogy ezt támasztotta alá a korrupcióval vádolt, a politikába visszatért fideszes Simonka György Telexnek adott interjúja is.

Vadai kezében volt egy 2024-es március 6-ai kihallgatási jegyzőkönyv, a sajtótájékoztatóján részleteket olvasott fel az óbudai ügyben érintett egyik személy rendőrségi vallomásából. Az érintett cégvezető, a jegyzőkönyv tanúsága szerint, azt mondta: 2021-ben megkereste őt egy felsővezető azzal, hogy meg kellene buktatni az III. kerületi polgármestert és ehhez szükség lenne a cégére. Ez a hivatalos személy egy állami vezető volt, ám a nevét nem árulta el.

Kiss László, júniusban újraválasztott óbudai polgármestert augusztus 14-én, az óbudai korrupciós üggyel összefüggésben, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A polgármestert vezető beosztású személy által az előnyért, hivatali helyzetével egyébként visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett, hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel gyanúsítják. Az ügyészség indítványára a Fővárosi Törvényszék augusztus 16-án rendelte el Kiss letartóztatását.