„Ki
A lényeg

Válaszolt az ÁSZ elnöke a Megafon és a CÖF fideszes propagandája miatt kapott közérdekű bejelentésre

8/08/2023 15:26

| Szerző: Klubrádió

Hajnal Miklós, a Momentum parlamenti képviselője közérdekű bejelentés keretében arra kérte az ÁSZ-t, vizsgálják ki, hogy a 2022-es választások során a Fidesz-KDNP részesült-e hozzájárulásban a Megafon, a CÖF, illetve más szervezetek részéről. Amennyiben igen, akkor pedig alkalmazzák rájuk a megfelelő jogkövetkezményeket. Azért is fogalmazta meg mindezt a politikus, mert az ÁSZ éppen akkoriban lengetett be a hat ellenzéki pártnak több mint 3 milliárd forintos bírságot a külföldről érkezett tiltott kampányfinanszírozásra hivatkozva.

Windisch  László, az Állami Számvevőszék elnöke 30 napon belül válaszolt is Hajnal Miklósnak, aki szerint bár a levél főleg jogszabályi hivatkozásokból áll, abban az ÁSZ-elnök is megjegyzi, hogy "a megkeresésében foglaltakat kockázatjelzésként figyelembe vesszük és a törvényi keretek között hasznosítjuk".

"Értékelem a figyelembe vételt, de a Megafon és a CÖF működése és összefonódása a kormánypártokkal már nem csak kockázat, hanem a mindennapi valóságunk része. Remélem, ennek megfelelően is fog eljárni az ÁSZ" – kommentálta az ÁSZ-elnök válaszlevelét Hajnal Miklós.

(Via Media1)