„Klubrádió
A lényeg

Varga és Nagy István a minisztériumaikat érintő nyomozásról

11/04/2024 12:45

| Szerző: Klubrádió

Az ügynek 54 vádlottja van.

A Pénzügyminisztériumot is érintő korrupciós bűncselekmény kapcsán kérdezte Varga Mihályt a 24.hu a kormányinfón. Az ügynek 54 vádlottja van, akik közül 12 PM-es munkatárs volt – emlékeztetett a lap.

Varga közölte: 2022-ben először ők hozták nyilvánosságra, hogy kollégáikkal szemben büntetőeljárás van, munkaviszonyukat megszüntették a gyanú alapján. Szerinte ez egy régi ügy. Orbán Viktor nem kért tőle tájékoztatást a tárcát is érintő korrupcióról – tette hozzá újabb kérdés nyomán.

Tavaly novemberben derült ki, hogy gyanúsítottként hallgatták ki Nobilis Kristóf üzletembert, mert a nyomozók szerint egy hozzá kötődő svájci bankszámla volt a végcélja kétmilliárd forint agrárpénznek. "Hogyan történhetett ilyesmi az agrártárcánál, hogyan kommentálja az ügyet"– erről már Nagy Istvánnál érdeklődött a lap.

Az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program oklevél?
 
Nagy István
 
Budapest, 2024. március 19. Nagy István agrárminiszter beszédet mond az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program oklevélátadó ünnepségén a budapesti Dorothea Hotelben 2024. március 19-én.
Fotó: Hegedüs Róbert / MTI/Hegedüs Róbert
 

Az agrárminiszter erre azt felelte: folyamatban lévő ügyről van szó, amelyben nem szeretne állást foglalni. Mindenesetre hozzátette: az érintett már nem dolgozik náluk. Nobilis Kristóf fia, Nobilis Márton egyébként jelenleg is államtitkár a minisztériumban. Nagy István elmondta azt is, hogy még nem kapott idézést tanúkénti kihallgatásra, de ha a bíróság hívja, akkor megy.