„Zajlik
A lényeg

Végül tényleg lebontják a Nyugati téri felüljárót

11/08/2024 16:17

| Szerző: Klubrádió

Budapest villamoshálózatának fejlesztésére írt ki pályázatot a BKK Budapesti Közlekedési Központ, a meghirdetett beruházás része egy Deák Ferenc tér és Lehel tér közötti új villamospálya, és a Nyugati téri felüljáró megszüntetése.

Több hasonló elképzelés és hír után most újabb jelent meg arról, hogy elbontják a Nyugati téri felüljárót. A Magyar Építők honlapján közöltek szerint a BKK Budapesti Közlekedési Központ pályázatot írt ki a pesti fonódó villamoshálózat II. ütemének tervezésére, építési engedélyezési és kivitelezési terveinek elkészítésre, valamint az engedélyezési eljárások lefolytatására, minden szükséges engedély megszerzésére. Az érintett szakaszokon a tervezőnek feladata a közúti infrastruktúra és közterületek megújítása is.

Ez többek közt azt jelenti, hogy a Deák Ferenc tér és a Lehel tér között új villamospálya épülhet mintegy 2,2 kilométer hosszban, a villamos építéséhez kapcsolódóan pedig a Nyugati téren elbontják a felüljárót. A projekt része a Nyugati téri aluljáró is megújítása is.

Kiírás szerinti fizikai befejezési határidő 2027.december.31.

 
 A Nyugati téri felüljáró
Fotó: Mátyus László/Klubrádió