„Támogassa
A lényeg

Verekedő biztonsági őr, gyújtogató közönség a Forma-1-en

30/07/2022 16:36

| Szerző: vezess.hu / Klubrádió

Ezen a hétvégén rendezik a Forma-1 Magyar Nagydíját, 1986 óta 37. alkalommal. A tavalyi összeghez képest idén 5 milliárd Ft-tal többet fizetett a magyar állam, hogy Mogyoródon legyen verseny, ami 18,7 milliárd forintnyi közpénzbe kerül.

Több meglepetés is volt a Hungaroringen szombaton. A legnagyobb talán az, hogy a harmadik szabadedzésen a Williams pilótája, Nicholas Latifi teljesítette a legjobb köridőt az esőben.

De több botrány is történt, az egyik biztonsági őr például bántalmazta a Getty fotóügynökség munkatársát, a Twitteren megosztott képeken látszik, hogy vérzik Mark Thompson fotós szája egy vita után. A képek alapján a biztonsági őr a Valton Security alkalmazottja.

Állítólag a fotós a pálya egy olyan részére szeretett volna bemenni, ahová az akkreditációja alapján ugyan joga lett volna, de a sportbírók szerint ez nem lett volna biztonságos, és ők utasították a biztonsági őrt, hogy ne engedje be Thompsont.

Szombaton délelőtt a Forma-1 bemutatta azt az új kezdeményezést, melyben arra hívják fel a csapatokat és a rajongókat, hogy vessék ki maguk közül azokat, akiknek nincs keresnivalójuk a száguldó cirkuszban.

Max Verstappen rajongói mindezt pénteken még nem hallhatták, mert Lewis Hamiltonos ruhát és sapkát égettek - akárcsak az Osztrák Nagydíjon is korábban.

A videókat a vezess.hu vette észre.

Az időmérő edzést az utolsó pillanatban a Mercedes pilótája, a brit George Russell nyerte meg, a két Ferrari-pilótát Carlos Sainzot és Charles Leclerc-et megelőzve.