„Köszönjük,
A lényeg

Vitézy Dávid ígéri, ha nyer, nem köt koalíciót sem a Fidesszel, sem a DK-val

7/06/2024 10:15

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Bukott pártkáderek helyett szakemberekkel fogja vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket – helyezte kilátásba.

"Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszem. A mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása" – reagált Vitézy Dávid a Fidesz főpolgármester-jelöltjének visszalépésére.

A helyzet ugyanakkor azt igényli, hogy beszéljünk világosan – írta az LMP jelöltje, és leszögezte: főpolgármesterként nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val, és nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettese. "Bukott pártkáderek" helyett szakemberekkel fogja vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre. A Városháza nem lesz sem a Fidesz, sem a DK zsákmánya.

Nemet mond a Maxi-Dubajra, a kínai magasvasútra, az oligarchákra, és igent arra, hogy Budapest végre megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon végre a hévek fejlesztése.

"Meg fogom védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben. Ebben nincs alku és nem is lesz" – ígérte Vitézy Dávid.

Hozzátette:" Nekem nem Orbán, nem Gyurcsány, csak Budapest a fontos. Főpolgármesterként a kormánnyal és a pártokkal szemben is a budapestiek érdekeit fogom képviselni."