„Zajlik
A lényeg

Závecz: Csökkent a különbség, 4 százalék van a Fidesz és a Tisza között

11/10/2024 19:04

| Szerző: Klubrádió

A teljes népességen belül 300 ezer emberre csökkent a különbség a Fidesz és a Magyar Péter vezette Tisza Párt szavazótábora között a Závecz Research Intézet legfrissebb, szeptember végén-október elején készült közvélemény-kutatása szerint.

A teljes népesség körében augusztus végén 26 százalékot ért el a Fidesz, most valamivel kevesebbre, 25 százalékra mérte a nagyobb kormánypártot a Závecz. A Tisza Párt támogatottsága eközben 20 százalékról 21 százalékra emelkedett, vagyis a két párt között lévő 6 százalékpontos külöbség 4 százalékpontra csökkent. A Závecz előző, augusztus végén publikált felmérése szerint még 500 ezer szavazóra volt a Tisza a Fidesztől.

A biztos szavazóknál is csökkent a Fidesz támogatottsága a Závecz mérései szerint. Augusztus végén 42 százalékon állt a Fidesz, most 39 százalékon, a Tisza viszont 33 százalékról 35 százalékra jött fel.

A biztos szavazók körében a DK 7 százalékon, a Mi Hazánk 5 százalékon állt a Závecznél, vagyis mindkét párt a parlamenti bejutási küszöb fölött volt ebben a felmérésben. A Kutyapártot 4 százalékra, a Momentumot 3 százalékra mérték ugyanebben a körben.

A felméréshez szeptember 28-október 8. között 1000 embert kérdeztek meg, akik együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik. A kapott adatok 1000 emberből álló mintánál legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékkal térhetnek el attól, amit akkor kaptak volna, ha minden választókorú személyt megkérdeznek az országban.

(via telex.hu)