„Zajlik
Publicisztika
A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete

Szóval, miközben a kínai érdekek szerint és kínai hitelből épülő Belgrád-Budapest vasútvonal építéséhez az Orbán család bányájából szorgalmasan szállítják a követ, az egyre-másra felhúzott akkugyárakat lassan be lehet zárni. Ha nem, akkor a gyártáshoz szükséges gigantikus mennyiségű víz és elektromos energia szépen ki fogja szárítani a magyar gazdaság egy részét. A pillanat uralása – mint a Fidesz alapvető stratégiája – ilyen módon működik.

Palack – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Palack – Józsa Márta jegyzete

Józsa Márta jegyzetében a bukaresti tejesüveg-visszaváltó és abból a legenda szerint házat vásárló brigantiktól jutott el Erzsébetváros Csikágónak becézett negyedébe, ahol sorra elnézi a visszaváltó automatáknál azokat a felnőtteket és gyerekeket, akikről első pillantásra is látszik, hogy fontos szerepet játszik immár életükben az eldobott csomagolóanyag összegyűjtése és az ezért kapott fizető utalvány. Felbukkant az állandóan elromló vagy telítődő automatánál való sorban állásnál a nyomor egy láthatatlan rétege.

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete

Orbánnak először kell alkalmazkodnia valakihez a politikában. Egy okos ember mondta, talán Churchill, hogy ha egy ország politikai vezetése elindul lefelé a lejtőn, még az isten se állíthatja meg, hogy ne guruljon le az aljáig.

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete

Vidnyánszky Attila színre viszi a Tőkét, erről írt jegyzetében Szénási Sándor, aki szerint "félő persze, hogy Marxnak ehhez sem lesz semmi köze, nem is lehet, még akkor sem, ha a Termelési Módot egy különösen zseniális színész állítja elénk, csodás maszkban. De hát Jézus hitéből is csak a politikai kereszténységet képes lepárolni egy hatalom, miért járnának másképp a szellem emberei?".

Arató András: A jó apa

27/09/2023 15:27

| Szerző: Arató András

A türelmes szülő hagyja a gyermekét, hadd próbálkozzon, nem veszi ki a kezéből az irónt, amikor egy cica vagy épp a Colosseum lerajzolásával próbálkozik. A mi apánk is ilyen, de most a paciencia végső határáig jutott, midőn imígyen szólt: „Gyurka, te nem vagy képes a kezeléséhez, pedig megmondtam neked, akkor játszhatsz tovább a közpénz jellegét elvesztett pénzemmel, ha egyszámjegyűvé redukálod év végéig az inflációt!"

A türelmes szülő hagyja a gyermekét, hadd próbálkozzon, nem veszi ki a kezéből az irónt, amikor egy cica vagy a Colosseum lerajzolásával próbálkozik, vagy a szárnyait bontogatja a betűvetés mezején, eljutva az LMBTQ jelcsoporthoz, csupa naggyal, talán a kicsikkel fel is hagyhatnánk végre, hiszen az még fóliákon áthatolva is a mindenfélék olvasásához vezethet.

A mi Apánk, a mostani, eljutott a paciencia végső határáig, midőn imígyen szólt: „Gyurka, te nem vagy képes a kezeléséhez, pedig megmondtam neked, akkor játszhatsz tovább a közpénz jellegét elvesztett pénzemmel, ha egyszámjegyűvé redukálod év végéig az inflációt! Magam veszem kézbe a dolgot, te meg nézheted, ha csendben maradsz.” Igaz, még van hátra az esztendőből három hónap, de melyik szülő hagyná, hogy a gyermeke, akiért mellesleg a fél karját is odaadná, tapintás útján próbálja megismerni a kályhában lobogó tűz természetét. Hogy a pénzromlás a kormány áldásos tevékenységének lenne tulajdonítható? Túl azon, hogy ez nem igaz, hiszen az infláció a háborúpárti Amerika és Brüsszel hibás szankciói miatt limitálja a hon lakóinak amúgy magas életszínvonalát, de ha mégis így lenne, akkor is folytathatnánk válaszként a kitűnő hasonlatunkat: a tüzet a kályhában a felnőtt gyújtotta, mégsem hagyja a gyermeke okulását a traumatológiára. Ez utóbbit ugyanis nehéz fellelni.

 
 Orbán Viktor megvédi a koronavírustól Baby Yodát, drMáriás festménye, 2020.
 
 Forrás: drMáriás Facebook-oldala 
 

Jegyezzük meg a félreértések elkerülése érdekében: az említett Gyurka nem azonos Gyuri bácsival, hanem ő az az unortodox-hitű személy, akinek a fia éppúgy önálló lábbal bír, mint Apánk vér szerinti gyermekei, továbbá éppen e végtagjának köszönhetően, saját jogon rendelkezik elfogadható lakhatással New Yorkban. Gyuri bácsi viszont minden bajok okozójának az okozója.

Nem előzmény nélküli a gyermeknevelés gordiuszi csomójának az imént vázolt oldási módja, és a következő példákból jól látható, kitűnően alkalmazható élemedettebb korú nebulók személyiségformálásnak terén is.

Volt, sőt, hál’ Istennek van hazánknak egy Kásler nevű dolgos életpályán megőszült legénye, aki példaadóan cipelte a hátán a sok-sok terhet, köztük a nemzet család-, egészség-, oktatás-ügyeit. Jött a korona – méghozzá a pletykák szerint Kínából, ami persze nem lehetséges, hiszen Kína a barátunk – ,amit az említett öregúr Ceci néni asszisztenciája mellett kitűnően kezelt, ám közben fennakadás történt a tanulóifjúság körében a fölösleges gondolkodás leépítésének területén, ezért az egészségügy katonai felügyelete mellett a közoktatás is áthelyeztetett Sándorhoz, a változtatás pedig sikeresnek bizonyult. Persze jó apaként a miniszterelnök e játékokat nem akkor vette ki Miki bácsi kezéből, amikor matatott rajtuk, hanem amikor éppen szunyókált. A honi illiberalizmus magasabbrendűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy más, fejletlenebb országok, elsősorban is a hanyatlók, pazarló módon külön minisztériumokat finanszíroznak az oktatás és az egészségügy jelentéktelen területein, így elpocsékolva a néptől fáradságos munkával begyűjtött sarcot.

Hazánk gazdag polihisztorokban (is). Más kevésbé szerencsés országokban a külügyminiszter csupán külügyminiszterkedik. A magyar diplomácia vezetője, aki a világbékéért folytatott szüntelen harca mellett iránymutató gondolataival, öltözködésével és a korszerű készpénzes fizetési móddal vívta ki a nemzetközi közvéleményben a páratlan tiszteletet, áldásos főtevékenysége mellett kitűnik a fürkészi képességeinek kamatoztatásával is, aminek számos, felbecsülhetetlen értékű eredményét élvezhetjük. Magyarország listavezető áron vásárol gázt Oroszországból, segítve ezzel barátunk nagy honvédő különleges katonai műveletét, elvégre egy kívánságunk van csupán: legyen béke! Honunk tiszteletre méltó mennyiségű és árú döglött vakcinát semmisített meg, továbbá rendelkezik világvezető mennyiségű altatógéppel, amik azért csodálatosak, mert bekapcsolás nélkül is működnek: a fél ország alszik. És közel a pillanat, amikor Magyarország nagyhatalom lesz a szárazelem gyártásban.

Onnan indultunk ki, hogy a jó pedagógiai érzékkel megáldott felnőtt csak kivételes esetben veszi ki a gyermek kezéből azt, amit éppen benne tart. Csak hát 2034 még oly messze van…

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB