„Zajlik
Publicisztika
Palack – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Palack – Józsa Márta jegyzete

Józsa Márta jegyzetében a bukaresti tejesüveg-visszaváltó és abból a legenda szerint házat vásárló brigantiktól jutott el Erzsébetváros Csikágónak becézett negyedébe, ahol sorra elnézi a visszaváltó automatáknál azokat a felnőtteket és gyerekeket, akikről első pillantásra is látszik, hogy fontos szerepet játszik immár életükben az eldobott csomagolóanyag összegyűjtése és az ezért kapott fizető utalvány. Felbukkant az állandóan elromló vagy telítődő automatánál való sorban állásnál a nyomor egy láthatatlan rétege.

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete

Orbánnak először kell alkalmazkodnia valakihez a politikában. Egy okos ember mondta, talán Churchill, hogy ha egy ország politikai vezetése elindul lefelé a lejtőn, még az isten se állíthatja meg, hogy ne guruljon le az aljáig.

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete

Vidnyánszky Attila színre viszi a Tőkét, erről írt jegyzetében Szénási Sándor, aki szerint "félő persze, hogy Marxnak ehhez sem lesz semmi köze, nem is lehet, még akkor sem, ha a Termelési Módot egy különösen zseniális színész állítja elénk, csodás maszkban. De hát Jézus hitéből is csak a politikai kereszténységet képes lepárolni egy hatalom, miért járnának másképp a szellem emberei?".

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete

Az, hogy a köztársasági elnök egy üres öltöny, szomorú, de nem tragédia. Ha az MNB vezetőjét is a Várból irányítják jövő évtől, akkor az Isten irgalmazzon nekünk, mert a befektetők nem fognak, és nosztalgiával gondolhatunk vissza a 400 forintos euróra.

Új élet vár – Dési János jegyzete
Publicisztika

Új élet vár – Dési János jegyzete

Tisztelt Bese Gergő Péter! Végre legyél szabad és boldog. Nem muszáj többet hazudnod, magadnak se, a szeretteidnek se, nekünk se, az egyházadnak se. Úgy élhetsz, ahogy jólesik. Meg ha ezért nem járnak állami százmilliók, akkor is jó tud lenni. Próbáld ki!

Csoportosan – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Csoportosan – Józsa Márta jegyzete

A szülők, akik éppen készítették elő a gyerek ünneplő ruháját az évnyitóra, arra döbbentek rá, hogy nem csak amit nincs, hanem ahol sincs ünnepelni. Három nappal aztán az iskolakezdés után, amely több száz gyerek számára rémálom lesz egész életükben, kihallgatott az ügyészség egy fiatal nőt, édesanyát, aki valamikor EP-képviselő lévén megpróbálta megakadályozni, hogy a NAV megszállja a hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület irodáit.

Békepárti olimpia Budapesten – Dési János jegyzete

29/07/2024 18:14

| Szerző: Dési János/Klubrádió

A kabalaállat a templom egere, így az egyházak is megjelennek, a lángot a snájdig Lőrinc viszi a felcsúti stadionba, az amerikaikat eleve hazaküldtük, mert túl libsik. Ilyen lenne a budapesti olimpia megnyitója Dési János szerint.

2024. július 29. Esti gyors - részlet l Dési János jegyzete 2024.07.29.
04:43
00:00

A budapesti olimpia megnyitó előtt már hónapokkal tetőfokára hágott az izgalom. Ki fogja rendezni a megnyitó ünnepséget? Ahogy ezt illik, pályázatot írtak ki a feladatra, két alkalmas jelölt is indult, Vidnyánszky Attila és Vidnyánszky Attila. A zsűri hosszú hezitálás után végülis a jobbikat választotta, Vidnyánszky Attilát, miután nyilvánosan kijelentette, hogy semmiféle buzulás aztán itt nem lesz. A kabalaállat megtervezése gyorsan megvolt. A templom egere került fel a plakátokra, készült el plüssből és jelent meg a nagy versenyek helyszínén is. Ahogy a tervezője magyarázta, ezzel a nagy egyházak kérésének is eleget tesznek, hogy ők is meg kívánnak jelenni, mondhatni megmutatni magukat, a világversenyek alkalmából. És nem csak a stafétabotot, a labdát és a fürdőnacikat kívánják ám megáldani, hanem e kultúrkörben nekik több jár. Ráadásul, a templom egerét nagyszerűen lehet ábrázolni egy elefánttal és már meg is van a dübörgés.

Természetesen a megnyitó alaphangja a békepártiság lett – ebben sem volt vita. Tóth Gabi a békeharc dalait énekelte talpig békepárti matyóruhában. Míg Nagy Feró zsoltárokat zsolozsmázott egyszerű csuhába öltözve. Mondanom sem kell, hogy az olimpiai lángot Mészáros Lőrinc hozta be a felcsúti stadionba, klottgatyában és feszes atléta trikóban. Miért ő? Nyilvánvalóan ő építette az összes új létesítményt, sportcsarnokot, uszodát, pályát, olimpiai falut. Ennyit már csak megérdemel akkor. Fess, snájdig ember ez a Lőrinc állapította meg elégedetten a  főrendező, hozzátéve, hogy a halála a pocakos milliárdos. Persze a slimfiteket sem szereti Lőrinc, picit megzavarodott, amikor milliárdnyi szem szegeződött rá a kamerákon keresztül, mert hirtelen nem tudta, merre is fusson. De aztán a lángra mutatva felkiáltott a díszpáholyba, Andika ne fogd meg, forró, Andiii.

Ezt a remek mondását azóta is sokfelé idézik a világban, s irigykednek Magyarországra, hogy ilyen ötletes, szép megnyitót voltak képesek rendezni. De mindez semmi.

Négyévesforma kislány állt a színpad szélére. A háttérben a merániak orgiája zajlik, a kislány előtt a tüll fejdíszes, szoknyás tanár bácsija térdel. A kislány megilletődötten áll a fehér ruhácskájában, szemüvegben, virágos hajpántban. Az arcára egy szívecske van festve. A kislány kicsit halkan, kicsit bizonytalanul, de nagyon szépen elénekli a Legyen hót ( ez a Jégvarázs című, globalista Disney-mese betétdala). A szoknyás tanár bácsi erre előkap egy nyalókát és megjutalmazza. A kislány a nyalókát szopogatja. A közönség egy emberként értette meg a jelképet, a gonosz nyugati transzvesztiták arra tanítják a magyar gyerekeket, hogy népdalok helyett globalista Disney-slágereket énekeljenek. (Na, most aki azt hiszi túlzok, ez egy valódi részlet a Vidnyánszky rendezte Bánk bánból – valószínűleg átemelte ide.)

Ekkor Ákos hangja tölti be az étert, s  a nagyvilág együtt énekli vele: A harag réme, a béke vége

Tombol a bosszú népe a bosszú népe 
Úgy tenne jégre
Hogy ne is vedd észre hogy elpusztít
Ne szabadkozz: te szabad vagy
A hatalmad magadnak akartad 
Hát szabad-e hagynod, hogy furja-tépje
Hazádat folyton a bosszú népe?

S a megnyitó beszéd. Az ország vezetője stílszerűen egy matrioska babából lépett elő és úgy mondta el, hogy Я открою Олимпиаду ("Az olimpiát megnyitom").

Aztán tüzijáték, díszvacsora, az amerikai csapat hazaküldése, mert túl libsik, a németeké, meg mert ilyen ország nincs is, a franciáké, mert ők ott a Szajna parton eljátszották a becsületüket.

A türk tanács kérésére a hátrafelé nyilazással és a nyereg alatt húspuhítással indul a nemes vetélekedő.

Hajrá fiúk. (Mert lányok már az ókorban sem voltak, akkor most miért lennének.)

Dési János jegyzete a július 29-i Esti gyorsban hangzott el.