„Zajlik
Publicisztika
Gumicsont - Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Gumicsont - Hardy Mihály jegyzete

Az utóbbi időben egyre több a gumicsont, ami szerintem a kormányzási krízis egyik legbiztosabb jele. Úgy látszik, egyre több az állami- és egyházi botrány, amiről el kell terelni a figyelmet.

A simogató pofon - Dési János jegyzete
Publicisztika

A simogató pofon - Dési János jegyzete

A lényeg, ettől még a pofon - akárhogy is nevezzük, ez bizony alapos megszorítás. Nyilván a százmilliárdokkal kitömött rendszerpropaganda lelkesen szajkózza a szöveget: ez kérem nem megszorítás, mert az csak a gyurcsányi időkben volt, meg Brüsszelben, meg a Sorosnál meg a nemváltó óvódások. Ez csak kiigazítás, esetleg elhalasztás vagy ilyesmi. Persze pofon ez, méretes.

Közfinanszírozott, vagy nem lesz – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Közfinanszírozott, vagy nem lesz – Selmeci János jegyzete

Egyszerre peches és szerencsés vagyok, mert belenőttem abba a világba, amikor az újságírókra kis túlzással már tényleg csak azoknak van szükségük, akik néznek, hallgatnak, olvasnak minket, esetleg meg akarnak venni. Amikor először mondtam be a rádióba a számlaszámot, meg a telefonszámokat, amiken csekket lehet kérni, még felvetődött a „tarhálás” vádja, mára szinte mindenki ezt csinálja azok közül, aki mögött nincsen valamelyik kormány.

A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete

Szóval, miközben a kínai érdekek szerint és kínai hitelből épülő Belgrád-Budapest vasútvonal építéséhez az Orbán család bányájából szorgalmasan szállítják a követ, az egyre-másra felhúzott akkugyárakat lassan be lehet zárni. Ha nem, akkor a gyártáshoz szükséges gigantikus mennyiségű víz és elektromos energia szépen ki fogja szárítani a magyar gazdaság egy részét. A pillanat uralása – mint a Fidesz alapvető stratégiája – ilyen módon működik.

Disznóság - Szénási Sándor jegyzete

25/09/2024 18:06

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Ami biztosnak látszik: a régi emberek távozása. Ezt a DK is tutira veszi a maga keserű módján, midőn a korábbi csapat letűnését az emberiség elleni totális bűncselekménynek próbálja beállítani.

2024. szeptember 25. Esti gyors - részlet 2024.09.25. Szénási Sándor jegyzete
03:51
00:00

A IX. kerületi polgármester érthetetlennek nevezi, hogy a Tisza párt elindult a fővárosi önkormányzati választáson, majd bejutván, megpróbálja távol tartani magát Budapest ügyeitől. Mire volt jó akkor az egész felhajtás?

Baranyi Krisztinának igaza van, amikor azt mondja: ha Magyarék szerint mutyik voltak a cégvezetésekben, és az ellenőrző szervekben, ültessenek új embereket a posztokra, és kész. Ha ez nem történik meg, a fővárosi kormányhivatal nevez majd ki főpolgármester- helyettest, amiben nem sok köszönet lesz. Ha pedig a bénázás folytatódik, az országgyűlés feloszlatja az egész bagázst, mármint a közgyűlést, ahol egyébként mindenki Karácsony bukására játszik.

Ilyen szép kilátások vannak. A Tiszával kapcsolatban egyébként már egy neves külföldi elemző is megjegyezte, hogy komoly jövő várhat rá, ha megéri. Úgy azonban nem éri meg, ha megreked a körkörös ellenségkeresésben. Előbb-utóbb csak a saját farkát fogja kergetni. Bár ezt már mi fűzzük hozzá.

Persze nem tudjuk, mi folyik a füstös szobák mélyén, miféle alkuk készülődnek, ha egyáltalán, mennyire komolyak az új cégvezetői pályázatok, amelyek elvben egy Magyar-Karácsony-Vitézy összjátékot sejtetnek, persze ha, és amennyiben. Az idő viszont fogy.

Ami biztosnak látszik: a régi emberek távozása. Ezt a DK is tutira veszi a maga keserű módján, midőn a korábbi csapat letűnését az emberiség elleni totális bűncselekménynek próbálja beállítani. Az, hogy Gyurcsány futtató fiúnak, vagyis stricinek nevezi Magyart, csupán retorikai és stiláris szabadesése az elnöknek, jelentése ebben a történetben nincs. Magyarul költői túlzásként is marhaság. Azt is állítja viszont, hogy a Tisza mindenkit ki akar rugdalni Budapestről (?), ami szintén egy elszabadult hajókötél – mondatnak tűnik, de nem: a „ mindenki” szó simán lefordítható a DK-koalíció embereire, akikkel „ilyet” nem csinálunk, ez disznóság, aljasság, hiszen – teszi hozzá később – vannak köztük olyanok, akik tisztességesen végezték a dolgukat.

Ez bizonyára így van. Mindazonáltal ne feledjük, hogy Karácsony előző ciklusa Gyurcsány embereinek nyilván szerető, és nyilván tisztességes szándékú ölelésében telt, köztük DK vezetőkkel, például Élő Norbert vezetőségi taggal, Nemes Gáborral, a párt kerületi képviselőjével, a szintén pártpolitikus Szabó Zoltánnal, illetve Gyurcsány Ferenc kormányának volt tagjaival: Katona Tamással, Kolber Istvánnal, Draskovics Tiborral, sőt Gyurcsány volt testőre is szerepet kapott a rendészeti igazgatóság vezetőjeként. Csupa fb- és Zrt-tag, igazgatósági elnök, stratégiai főtanácsadó stb.

Ők lennének az áldozatok, akiket Gyurcsány a videójában most Karácsony embereinek állít be: talán valamiféle Stockholm-szindrómára gondolt. Ha nem: sima jellemhiba, elrugdosni magunktól a saját kreatúráinkat.

A DK- konglomerátumnak most 7 mandátuma van a közgyűlésben. A 33-ból. Most el fogja veszíteni a beépített embereit is, akikre 2019-ben a korábbi vezetőket cseréltette le Karácsonnyal. A korábbiak egy része pedig nyilván tisztességes, hű szolgája volt a városnak, de hát nem ez számított.

A képmutatás örök. A hitelesség azonban múlékony.

Szénási Sándor jegyzete az Esti gyors 2024. szeptember 25-ei adásában hangzott el.