„Zajlik
Publicisztika
A béke illúziója - Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

A béke illúziója - Kárpáti Iván jegyzete

Izrael is megosztott, az ország biztonsága mindenkinek prioritás, viszont minden más vita tárgya, így Netanjahu miniszterelnök politikája is. Ameddig háború van, addig ő is hatalmon van, de ha ő bukik, egyáltalán nem garantált a béke.

Pár szóban O2B-ről - Dési János jegyzete
Publicisztika

Pár szóban O2B-ről - Dési János jegyzete

Ha a gazda szerint Zelenszkij fúj, akkor nyilván O2B sem mondhat mást, sőt. Másrészt, ugye, Putyin gazdát is szolgálni kell, nyilván akkor kell pár rossz szót mondani arról az ellenségéről, akit egyébként az egész nyugati világ hősnek tart és joggal.

Béka – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Béka – Józsa Márta jegyzete

A kérdezettek kétharmada nem ért egyet azzal, hogy kormányhivatalok bezáratták a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség több iskoláját. És azt is értik, hogy a több száz gyerek életét tönkre tevő merénylet mögött Orbán mániákus bosszúhadjárata állhat. A kormánypártiak negyven százaléka értett egyet a bezárással, de közülük azok voltak a legnagyobb arányban, akik inkább bátran nem válaszoltak a feltett kérdésekre. Mindenki más pedig főhet tovább csendben …

Gumicsont - Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Gumicsont - Hardy Mihály jegyzete

Az utóbbi időben egyre több a gumicsont, ami szerintem a kormányzási krízis egyik legbiztosabb jele. Úgy látszik, egyre több az állami- és egyházi botrány, amiről el kell terelni a figyelmet.

Disznóság - Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Disznóság - Szénási Sándor jegyzete

Ami biztosnak látszik: a régi emberek távozása. Ezt a DK is tutira veszi a maga keserű módján, midőn a korábbi csapat letűnését az emberiség elleni totális bűncselekménynek próbálja beállítani.

Egy magyar nábob - Hardy Mihály jegyzete

3/10/2024 18:03

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Az Egyesült Arab Emírségek nagyszerű búvóhely az egyszerű, kétkezi adócsalóknak, piramisjáték szervezőknek vagy az FBI elől menekülő Wall Street-i farkasoknak.

2024. október 03. Esti gyors - részlet 2024.10.03. Hardy Mihály jegyzete
03:23
00:00

Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában a …rongyrázásról. Most elsőre nem a hírhedt Operabál vagy éppen kötcsei találkozó jut erről eszembe. Ahová valamirevaló Louis Vuitton-táska és többmilliós Patek Philippe svájci karóra nélkül már be sem lehet lépni, hanem az egy ennél is nagyobb, ordítóan kihívó, rongyrázásra gondolok. Például a magyar jegybank elnök fiára.

A fővárosban azt híresztelik, hogy Matolcsy Ádám, aki cseppet sem meglepő módon állami segédlettel lett milliárdos ingatlanmágnás, újabban a Perzsa-öböl környékén rázza a rongyot és jó oka van rá. Ott, ahol hollywoodi filmsztárok, nemzetközi szinten jegyzett Forma-1-es pilóták és sztár-labdarúgók tengetik az életüket, például Dubajban. A világhírű mesterséges szigeten, a pálmafa alakú Palm Jumeriah-n, alig kőhajításra a Burj al-Arab felhőkarcolótól. A sziget különlegessége, hogy oda csak azok mehetnek be, akiknek a nevét és rendszámát előre leadták a kapuőrségnek, vagyis a lakóknak van mit takargatniuk. Ezek közé tartozhat a jegybank elnök fia is, akinek a pesti pletykák szerint jó oka van külföldön bujkálni, mert annyira sokat tett el a saját zsebébe, hogy az már a felcsúti Rockefellernek is sok volt (és most itt nem Mészáros Lőrincre gondolok).

Az sem utolsó szempont, hogy az Egyesült Arab Emírségek nagyszerű búvóhely az egyszerű, kétkezi adócsalóknak, piramisjáték szervezőknek vagy az FBI elől menekülő Wall Street-i farkasoknak. Hiszen az emirátusoknak sem az Európai Unióval, sem az Egyesült Államokkal nincs kiadatási egyezménye. El tudják képzelni: a magyar állam vagy annak ügyészsége elkezdi felgöngyölíteni, hogy ugyan már miből futotta a jegybank elnök fiához köthető cégbirodalomnak a new yorki Central Parkra néző, 350 négyzetméteres, luxusapartmanra a Crown Building 18. emeletén? Honnan volt rá neki potom 14 milliárd forintnak megfelelő dollárja? Nos, akkor már jobb Dubajban élvezni a napsütést, a tengeri fuvallatokat, no meg az évi 56 millió forintért bérelt, saját tengerparttal rendelkező, kétszintes, három hálószobás, luxusvillát. Biztos, ami biztos alapon - ahogy ezt a Direkt36 portál kiderítette. Nem mintha a magyar adóellenőrök vagy az ügyészségi nyomozók Dubajba szóló repülőjeggyel terhelnék a magyar állami költségvetést, hogy elkapják Matolcsy Ádámot.

Aki persze ilyenkor sem jönne zavarba, hiszen az autós üldözésben sem tudnák elfogni a magyar pénzügyes James Bondok. Hacsak nem kapnak ők is luxus Porschékat, Maseratikat vagy Ferrarikat. A magyar adónyomozóknak meg kell elégedniük a takarékos, dízelüzemű Skoda Octaviákkal. Így aztán a Perzsa-öböl partján érinthetetlen a magyar nábob. És beleröhög a képünkbe…

Hardy Mihály jegyzete az Esti gyors 2024. október 3-ai adásában hangzott el.