„Ki
Publicisztika
Le a melltartóval - Dési János jegyzete
Publicisztika

Le a melltartóval - Dési János jegyzete

Csak annyiban érdekes ez az öltözködési rendelet, hogy minden konzervatív diktatúrában akadnak erkölcs-csőszök, akik ilyenkor felhevülnek, eljött az ő idejük. Majd ők megmondják, ki mit hordhat.  Így kezdték a tálibok is, és tessék, milyen szép eredményeket érnek ma már el a divatot illetően.

A parancs, az parancs - Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

A parancs, az parancs - Kárpáti Iván jegyzete

Pintér Sándor besétál a kormányülésre és közli a főnökével, hogy minden kontroll alatt. Lázár János nyilván szintén ebben a szellemben referál a vasút állapotáról, úgyhogy a Várból nézve minden patent. A valóság megélése marad a mi kiváltságunk.

Képregény – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Képregény – Józsa Márta jegyzete

"Mi lett volna, ha a felvonuláson az akkumulátorgyár píárosai által megrendelt virágköltemény bámulása mellett a publikum egy része képeket láthatott volna teszem azt a Karmelita előtt tüntető diákokról vagy az ukrajnai menekültekről. Na ugye."

Hírek 2036-ból – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Hírek 2036-ból – Hardy Mihály jegyzete

A külföldi hírek között elhangzott, hogy Azerbajdzsán politikai menedékjogot ad az elvesztett választások után Magyarországról elmenekült egykori miniszterelnöknek és családjának, a külügyminiszternek és közeli hozzátartozóinak, köztük egy ismert, de már visszavonult válogatott labdarúgónak.

Nemzeti Múzeum 2222 – Dési János jegyzete

22/07/2024 18:03

| Szerző: Dési János

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Demeter Szilárd azon aggódik, hogy lesz-e 2222-ben (miért pont akkor?) még magyar kultúra. Ezt kell megvédeni a libsibolsi brüsszelista, migráns csürhétől vagy mi. Fogalmam sincs, mi lesz 2222-ben, és csak remélni tudom, ha lesz magyar nyelv és kultúra, amely talán olyan erős, hogy még D. Sz-t is túlélheti, akkor elhelyezik ezt a kiperelt pályázatot egy múzeumban, ahol bemutatják az orbáni rendszerben tenyésző szolgalelkűséget, pitiánerséget, politizáló nagyképűséget, a mindent a politikai haszonszerzés szolgálatába állító világot.

2024. július 22. Esti gyors-részlet (2024.07.22. Dési János jegyzete)
04:05
00:00

Megérkezett a hét kabaréja. Szerzője a zseniális stand-up komikus és basszusgitáros, minden magyar múzeum főnöke, bizonyos Demeter Szilárd. Demeter fő szerepe, hogy bosszantsa az értelmiséget, hülyét csináljon magából és bizonyítsa azt a régi tételt, hogy a szakértelem régi bolsevista trükk. Ráadásul D. Sz. szerény ember is, hiszen úgy kellett kiperelni az alkotást. Mármint a pályázatát a Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára. Még szerencse, hogy a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete nem hagyta magát és most olvashatjuk ezt a pompás korrajzot.

A pályázatot szemléző HVG azt emeli ki, hogy veretes Orbán idézeteket helyezett el a pályázat elején már, talán sejtve, hogy esetleg végig nem fogják elolvasni. Jó ha már az elején bebizonyítja hűségét és nyaloncságát. “Orbán Viktor miniszterelnök iránymutató gondolatait idézem” – és efféle fordulatok kellenek mint a Rákosi-idézetek az 1952-es Szabad Népnek.

De mindez még csak a hangolás. Ugyan ez egy múzeumi vezetői pályázat, mégis, na mivel kezdődik: a bűnös Nyugat ostorozásával, azzal, hogy ott aztán gender-kultusz van, meg LMBTQ, ami tönkreteszi a világot. És az egyetemi életben sem a teljesítmény számít, hanem a faj és nemi identitás. Ezek kellenek a karrierhez, nem a tudás. Reméltem, hogy a nemváltó óvodások is előjönnek, de ameddig volt erőm elolvasni, azok nem szerepeltek. Ez pedig súlyosan veszélyezteti keresztény Magyarországot, amelynek persze védőbástyája a múzeum. Akkor itt jön egy erős keresztényezés, vagyis felmondja a jeles szerző az összes olyan toposzt a  Fidesztől, amely inkább tűnik paródiának, mint komolyan vehető dolognak.

Érvrendszeréből nem hagyja ki az olyan fordulatokat sem, hogy, ha összevonják a múzeumokat – összevonták –, az még a Holdról is látszana. Egy újabb verbális nyalintás a kedves vezető hátsója felé, hiszen az eredeti kijelentés tőle származik. Dehát minden fidesznyiknek Orbán köpönyegéből, esetleg köpönyege zsebéből – kell kikukucskálnia.

Kétségtelen, működik a dolog. D. Sz. ma nagyhatalmú sündisznócska lett, az egész miskulancia feje. Nem lennék most a nyugati egyetemi LMBTQ aktivisták helyében. A Nemzeti Múzeumba is került vezető, szintén jeles férfiú, aki a fejedelmi vővel jegyez közös könyveket. Könyveket mondom.

Demeter azon aggódik, hogy lesz-e 2222-ben (miért pont akkor?) még magyar kultúra. Ezt kell megvédeni a libsibolsi brüsszelista, migráns csürhétől vagy mi.

Fogalmam sincs, mi lesz 2222-ben, és csak remélni tudom, ha lesz magyar nyelv és kultúra, amely talán olyan erős, hogy még D. Sz-t is túlélheti, akkor elhelyezik ezt a kiperelt pályázatot egy múzeumban, ahol bemutatják az orbáni rendszerben tenyésző szolgalelkűséget, pitiánerséget, politizáló nagyképűséget, a mindent a politikai haszonszerzés szolgálatába állító világot. Bunkósbottal a precíziós műszerek világában. Nekünk van igazunk, mert erősebbek vagyunk. Persze D. Sz. csak annyira erős, mint a viccbéli kisegér, aki együtt dübörög a nagy elefánttal.

Mindenesetre én elefánt leszek ebben. Ezt egész biztos, nem felejtem el.

Dési János jegyzete az Esti gyors 2024. július 22-i adásában hangzott el.