„Zajlik
Publicisztika
Palack – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Palack – Józsa Márta jegyzete

Józsa Márta jegyzetében a bukaresti tejesüveg-visszaváltó és abból a legenda szerint házat vásárló brigantiktól jutott el Erzsébetváros Csikágónak becézett negyedébe, ahol sorra elnézi a visszaváltó automatáknál azokat a felnőtteket és gyerekeket, akikről első pillantásra is látszik, hogy fontos szerepet játszik immár életükben az eldobott csomagolóanyag összegyűjtése és az ezért kapott fizető utalvány. Felbukkant az állandóan elromló vagy telítődő automatánál való sorban állásnál a nyomor egy láthatatlan rétege.

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Lejtő – Neuman Gábor jegyzete

Orbánnak először kell alkalmazkodnia valakihez a politikában. Egy okos ember mondta, talán Churchill, hogy ha egy ország politikai vezetése elindul lefelé a lejtőn, még az isten se állíthatja meg, hogy ne guruljon le az aljáig.

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Das Kapital – Szénási Sándor jegyzete

Vidnyánszky Attila színre viszi a Tőkét, erről írt jegyzetében Szénási Sándor, aki szerint "félő persze, hogy Marxnak ehhez sem lesz semmi köze, nem is lehet, még akkor sem, ha a Termelési Módot egy különösen zseniális színész állítja elénk, csodás maszkban. De hát Jézus hitéből is csak a politikai kereszténységet képes lepárolni egy hatalom, miért járnának másképp a szellem emberei?".

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete

Az, hogy a köztársasági elnök egy üres öltöny, szomorú, de nem tragédia. Ha az MNB vezetőjét is a Várból irányítják jövő évtől, akkor az Isten irgalmazzon nekünk, mert a befektetők nem fognak, és nosztalgiával gondolhatunk vissza a 400 forintos euróra.

Új élet vár – Dési János jegyzete
Publicisztika

Új élet vár – Dési János jegyzete

Tisztelt Bese Gergő Péter! Végre legyél szabad és boldog. Nem muszáj többet hazudnod, magadnak se, a szeretteidnek se, nekünk se, az egyházadnak se. Úgy élhetsz, ahogy jólesik. Meg ha ezért nem járnak állami százmilliók, akkor is jó tud lenni. Próbáld ki!

Ő a Fidesz áldozata - Dési János jegyzete

16/09/2024 18:05

| Szerző: Dési János/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A Bese báty arra is kitért, hogy az elbocsátott pap számított arra, hogy a Fidesz és a paptársai kiállnak mellette, de ez nem történt meg. Még azok is elfordultak mellőle, akiket oly szorgalmasan áldott meg.

2024. szeptember 16. Esti gyors - részlet (2024.09.16. Dési János jegyzete)
04:29
00:00

„Ő a Fidesz áldozata, ezt ki lehet mondani, és sokkal nagyobb gondok vannak a háttérben, de ez most eltereli mindenki figyelmét” – fogalmazott a lebukott fideszes pap Bese Gergő testvére a Gulyáságyú című videó-újságnak. Sokunk nevében beszélt, ha úgy tetszik, hiszen nem kevesen akadunk errefelé, akik a „Fidesz áldozatának” tartjuk magunkat. A „Fidesz áldozata” az egészségügy, az oktatás, az ingatlan piac, a Balaton partja, az Andrássy út, a kőbányák és akkugyárak vidéke. A testvér szerint öccsét bedrogozhatták és így került kínos helyzetbe. Hát minket nem drogoztak be? Jó, nem úgy. De a közpénz százmilliárdokból folyó folyamatos hazudozás nem drog? Méreg? Amelytől oly sokan elveszítik a józan ítélőképességüket és olyat tesznek, amit tisztán, józanul sosem. Melegorgia? Semmiség ehhez képest. A melegorgia tisztes, beleegyező felnőttek között magánügy, kit érdekel. Az élet szép, tenéked magyarázzam? Tovább minden virág virágozzék, ámen.

Ámde a melegellenes gyűlöletkeltés, a menekülő emberek kínzása, éheztetése, a szegények még szegényebbé tétele, az oktatás lepusztítása nem hiba, hanem bűn. Egy langymeleg orgia nem oszt nem szoroz a világ menete szempontjából, míg fiatalok ezreinek kiutálása az iskolából bizonyosan életeket tesz tönkre.

A Bese báty arra is kitért, hogy az elbocsátott pap számított arra, hogy a Fidesz és a paptársai kiállnak mellette, de ez nem történt meg. Még azok is elfordultak mellőle, akiket oly szorgalmasan áldott meg. Mondhatjuk erre is, hogy minek ezen meglepődni, a pap teljesítette a kötelességét, a pap mehet. Így járt. Van ott még elég, ahonnan ő jött. A papok többsége kilóra megvéve. Bizonyára akad vállalkozó még, aki elfelejti a krisztusi elveket, némi Júdás-pénzért.

És az is kiderül a tanulságos beszélgetésből, hogy a rokonok azt gondolják, a papot zsarolták, és mindig megrendelték tőle, éppen kiről dörögjön átkokat. Lehet mondani, annyi „humora” volt a kedves zsarolóknak, hogy előszeretettel kérték fel melegellenes, LMBTQ-ellenes szövege előadására. Ez a minden bizonnyal birtokukba jutott melegpornó filmecske ismeretében különösen izéléses és finom megoldás egy bajtársukkal kapcsolatban. Képzelem, hogy csapkodták egymás térdét nagy röhögve, hát hogy járt ez a fickó (itt egy b betűs szót használtak valószínűleg), úgy kell neki, szívjon csak, merüljön minél mélyebbre a hazugságok mocsarába, annál hasznosabb hülye tud ez nekünk lenni. És nem csak ö van a markukban - hanem legyen ez tanulság a többi papocska számára, de iskola- és kórházigazgatók is tanulhatnak a történetből, hogy ahol zsarnokság van, ott mindenki szem a Corvin láncban. Nincs mese szolgálni kell, szemen köpni magunkat, attól dagad az orbáni vagyon.

Bese pap a maga módján áldozat, az különbözteti meg őt tőlünk, hogy azért nem mindenki adja el a lelkét, azért a harminc ezüstpénzért, ami esetünkben százmilliót ér, alapítványi támogatás formájában. Még szerencse, hogy, mint megtudtuk, minden számla megvan. A Bese család számlákkal nem viccel.

És különben is, jegyzi meg a báty: van itt annyi fontosabb. És milyen igaza van. Ma arra ébredtem, hogy az Orbán család kőbányájából is vettek köveket a Budapest-Belgrád vasút építéséhez. Nahát, ki hinné? Most magunk közt, nem lenne jobb, valami orgiáról szóló hírecske onnan is?

Vagy az elszálló államadósság? Vagy az az apróság, hogy az elmúlt évtizedben még egy stadionnyi pénzt sem költöttek árvízvédelmi beruházásokra - de sebaj. Az imamalom görög tovább.

Dési János jegyzete az Esti gyors 2024. szeptember 16-ai adásában hangzott el.