„Ki
Hetes Stúdió

A költségvetéstől a Holdig a Hetesben

2/09/2023 12:03

| Szerző: Klubrádió

Papírfecni vagy valódi pénzügyi kotta a költségvetés? Mi folyik itt: reformfasizmus? Számítógépes támadások a független média ellen és új verseny a Holdért – ezek voltak a Hetes Stúdió témái.

2023. szeptember 02. Hetes Stúdió (2023. szeptember 02., szombat 15:00)
57:18
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Papírfecni, értelmetlen excel-táblák halmaza vagy az ország pénzügyi kottája? – van ugyan 2024-es költségvetése Magyarországnak, de minek? Sztojcsev Iván, a HVG gazdasági újságírója

Költségvetés - Varga Mihály benyújtotta a 2021-es költség
 
 Egy korábbi költségvetés papíron. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 
 

Mi folyik itt? – Tömpe István közgazdász professzor szerint egyenesen a reformfasizmus korszakában élünk.

 
Kép: Pixabay
 

Túlélő üzemmódban a független média Magyarországon – önleleplezőek az ellene indított rejtélyes számítógépes támadások – vélik a külföldi szakértők. Csernyánszky Judit anyaga.

 
 kép: joffi / Pixabay
 

Nemzetközi versenyfutás a Holdért – vajon miért lett ismét ennyire fontos a Föld égi kísérőjének a meghódítása? Bodnár Barna anyaga.

 
 kép: Lee_seonghak/Pixabay
 

A műsor második felében megbeszéltük a hét legfontosabb hazai és nemzetközi eseményeit. A stúdióban itt volt Törley Katalin volt franciatanár, a Tanítanék mozgalom képviselője, Polgár Tóth Tamás Debrecenből, a debreciner.hu munkatársa és Bolgár György kollégánk. A második órájának a felvételét szombaton kora estétől megtekinthetik a Klubrádió Youtube-csatornáján is.