„Klubrádió
Klubdélelőtt

Adják Ódry Árpád szobrát valódi örököseinek!

26/02/2021 21:51

| Szerző: Klubrádió

Levél az Ódry Színpad megszüntetőinek, újra látogatható egy ötven évvel ezelőtti kiállítás, Frank Júlia szakácskönyvszerző köszöntése, tinédzser fiú és megfáradt anyja feszültséggel teli kapcsolata, mit is alkottam, ami maradandó, alkottam-e egyáltalán? Kérdések, témák a Klubdélelőttben.

2021. február 27. Klubdélelőtt (2021. február 27., szombat 09:00)
160:39
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

A Klubdélelőtt vendégei:

09.00: Kulcsár László Aranytoll-életműdíjas és Radnóti-díjas újságírótól valaki egyszer megkérdezte: „Laci, alkottál-e már valami maradandót az életedben, amire büszke vagy?”– Akkor, hirtelenjében, bizonytalanul csak ennyit válaszolt: „talán …, eddig még nem értem rá ilyesmin gondolkodni”. Most megkaphattuk erre is a választ.

 

 

09.30: „Én, Fischer Gábor, Ódry Árpád egyetlen olyan élő leszármazottja, aki az Egyetem polgáraként megtapasztalta azt a szellemiséget, amit mindaz a tradíció jelentett, melynek dédapám is részese volt, felszólítom azokat, akik ebben a pillanatban döntési helyzetben vannak, hogy Ódry Árpád szobrát, ami a nevét viselő színház megszűnésével úgyis okafogyottan foglalja a helyet, adják át örököseinek: a szabad művészeknek, azoknak a bátor oktatóknak és diákoknak, akik ma Magyarországon ébren tartják a szabadság lángját!” – januárban született ez a levél, de vajon hogyan szól a folytatás?

A MĂĄrtĂ­rok cĂ­mĹą szĂ­ndarab bemutatĂłja NyĂ­regyhĂĄzĂĄn
 
 Fotó: Balázs Attila/24.hu
 

 

 
Forrás: Kötérkép
 

 

10.00: Kemény György képzőművészt sokan a grafikusi munkáiról, plakátjairól és lemezborítóiról ismerik. Most egy ötvenhárom évvel ezelőtti, 1968-as tárlatát rendezi újra és állítja ki. Vajon mi ez a nosztalgia?


10.30: Vendégünk volt Nógrádi Gergely operaénekes is, a Frankel Leó utcai zsinagóga kántora, író, újságíró.

 
Nógrádi Gergely
Forrás: Wikipédia 
 


11.00: Frank Júlia 129 szakácskönyv írója, az első szakácskönyve, A sertés házi feldolgozása - 450 recept, 300 ezer példányban el is fogyott. A nyolcvanas években ugyanis sokan tenyésztettek és vágtak otthon disznót, aztán meghalt a nagymama, a nagyapa, a disznó maradt, a fiataloknak viszont nem volt meg a szakértelmük ahhoz, hogy hogyan kell feldolgozni. Júliát most a születésnapján köszöntöttük.

 
Frank Júlia Forrás: karacsonyitipp.com
 

 

11.30: Egy tinédzser fiú és megfáradt anyja feszültséggel teli kapcsolatáról szól az SZFE egyik hallgatójának, Kimaradt körök című diplomafilmje. Spilák Klára színésznő játszotta az édesanyát, amiért megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat a New York-i The Short Film (SOFIE) Awards fesztiválon.

 
Spilák Klára  
Készítette: Gálos Mihály Samu  – abrakadabrafoto
 
Klubdélelőtt
2021. február 27., szombat 09.00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa