„Támogassa
Galaxis kalauz

Ami a szőnyeg alatt van, az előbb-utóbb előtör

6/08/2019 16:41

| Szerző: Klubrádió

Miért érdemes szembenézni a problémáinkkal? Hogyan kezdjünk új életet?

A traumák feldolgozásától a tanúvédelemig jutott el a Galaxis kalauz mai adása.

2019. augusztus 06. Galaxis kalauz (2019. augusztus 06., kedd 15:00)
47:37
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória, Timár Ágnes
Eheti adásunkból kiderült, a traumák szőnyeg alá söprése rövid távon jó stratégiának tűnhet, de előbb-utóbb minden feldolgozatlan negatív élmény visszatér. Feldolgozott pedig akkor lesz, ha el tudjuk mondani, hogy velünk ez és ez megtörtént, akkor eltört bennünk valami, de attól még ugyanezzel a sérüléssel képesek vagyunk egészek lenni. 

 
Mi van a szőnyeg alatt?
 
Forrás: Pixabay
 

Új életet tiszta lappal érdemes kezdeni, de van amikor ez nem csak a mi döntésünk, hanem bizonyos körülmények is rákényszerítenek minket. A tanúvédelmi programokról általában csak a filmekben, és leginkább Amerikából hallunk, pedig nálunk is létezik. Kiderült, hogy a védettség nem feltétlenül jár élethosszig, és az sem biztos, hogy a fenyegetett személy Magyarországon belül folytatja az életét, hiszen ha a körülmények megkívánják, másik országba is telepíthetik. 

Végül pedig arról beszélgettünk, miért kimeríthetetlen a tanúvédelmi programokról szóló filmek tárháza. Az alaphelyzet remek lehetőség a személyiség fejlődésének és megváltozásának bemutatására, a helyzetkomikumokról nem is beszélve. Nem véletlen, hogy találunk romantikus vígjátékot, drámát, krimit, akciót, és néha mindent egyben. 

Az adás a fenti lejátszás ikon megnyomásával hallgatható meg.