„Klubrádió
Megbeszéljük...

Baranyi Krisztina: Komolyabb embernek hittem Kubatov Gábort

5/07/2021 18:55

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke azt mondta, hogy Baranyi Krisztina ki akarja véreztetni a Fradit. Ferencváros polgármestere szerint Kubatov állításából egy szó sem igaz, a Fradi – az országban egyedülálló módon – nem fizet adót a stadionja után az önkormányzatnak, ő pedig a szabadon felhasználható 50 millió forintról szóló szerződést nem újította meg. Ez a milliárdos támogatásokkal kitömött Fradi esetében aligha kivéreztetés.

2021. július 05. Megbeszéljük - részlet 21.07.05. Baranyi Krisztina
11:34
00:00

"Sosem gondoltam volna, hogy a Fradinak egyszer majd saját otthonával kell hadakoznia" – jelentette ki Kubatov Gábor Facebook-posztjában, utalva arra, hogy szerinte Baranyi Krisztina minden támogatást megvont a Fraditól.

Ferencváros polgármestere a Klubrádióban megemlítette, hogy abból, amit a Ferencvárosi TC elnöke leírt, egy szó sem igaz. 

Baranyi szerint nem igaz, hogy kivérezteti a Fradit, mert arról a pénzről van szó, amelyet a adó formájában fizettek be. Hozzátette, a Fradi – az országban egyedülálló módon – nem fizet adót a stadionja után a helyi önkormányzatnak. Ezt Kocsis Máté intézte el még 2020-ban érte el egy törvénymódosítással. Emiatt 42 millió forinttól esik el a kerület. Elképzelhetetlennek tűnik számára, hogy erről ne tudott volna Kubatov.

 
Baranyi Krisztina Fotó:
Facebook
 

Az előző vezetéssel kötött szerződés értelmében szabadon felhasználható 50 millió forint, valamint egyéb támogatások jártak az FTC-nek. Ezt a szerződést Baranyi, arra hivatkozva, hogy ezt más sportágak utánpótlására, fejlesztésére is lehetne fordítani, nem újította meg.

A Ferencvárosi Torna Club 2011 és 19 közötti bevételeinek legalább 80 százalékához, körülbelül 30 milliárd forinthoz jutott közvetlenül vagy közvetve az államnak köszönhetően, a "tao-adományokból" – derül ki az Átlátszó cikkéből.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Baranyi Krisztinával
2021.07.05., hétfő 16:45
Riporter: Bolgár György