„Zajlik
Hetes Stúdió

Becsengettek – Hetes Stúdió ajánló

7/09/2024 12:02

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Elviselhetetlen a hőség, káosz van a mobiltelefonok leadása körül és egyre dermesztőbb tanárhiány. A mai iskolásoknak alighanem ez jut majd eszükbe 2024 szeptemberéről. Többek között erről is szólt az e heti Hetes Stúdió.

2024. szeptember 07. Hetes Stúdió (2024. szeptember 07., szombat 15:00)
51:23
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Hogyan zárták be a Wesley iskolát, miként rúgták ki az iskolából a gyerekeket a tanévkezdés előtti napokban. Mi lesz a gyerekekkel, hová kerülnek? Nagy Anita, szülőt kérdeztük.

Nehéz táskával indultak hétfőn reggel iskolába a diákok. Már aki a Wesley iskolák diákjai vagy hirtelen új intézménybe kényszerültek, vagy még mindig nem tudják, hol kezdik a tanévet. Elviselhetetlen a hőség, káosz van a mobiltelefonok leadása körül és egyre dermesztőbb tanárhiány. A mai iskolásoknak alighanem ez jut majd eszükbe 2024 szeptemberéről. Józsa Márta összeállítását hallották.

étkezés alapítvány romák iskola Abaújkér Wesley
 
Ebéd a Wesley János Iskola és Kollégiumban, Abaújkéren, 2019-ben.
 
 Forrás: Wesley János Iskola és Kollégium - Abaújkér Facebook
 

Több munka, kevesebb fizetésért – foglalta össze a Belügyminisztériumj új ötletét az ügyeleti rendszer átalakításáról Rajháthy Beatrix, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke. A kérdés az, lehet-e még több munkát kipréselni az rovosokból, egészségügyi szakdolgozókból – vagy ezt már azért nem lehet letolni a torkukon.

Szakértők vitatják, hogy miért alakította át Zelenszkij elnök az ukrán kormányt, és hogy hogyan folytatódik ezek után a háború. Kérdés az is, hogy az új kabinet másként áll-e hozzá a kurszki hadművelethez. A térséggel foglalkozó két nemzetközi elemzőt kérdezett erről Csernyánszky Judit. 

Megbeszéltük a hét eseményeit Törley Katával, Korpás Krisztinával, Bolgár Györggyel – ezt a beszélgetést a Youtube-csatornánkon is megnézhetik.

2024. szeptember 07. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. szeptember 07., szombat 16:05)
51:33
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

 
Hetes Stúdió 2024.09.07.
 
Bolgár György, Törley Katalin, Korpás Kriszta, Józsa Márta és Dési János
Mátyus László
 

A teljes adást a fenti lejátszókra kattintva hallgathatják meg.