„Klubrádió
Állatbarát

Bizarr fenéklakó után erednek a magyar békaemberek

10/09/2019 18:14

| Szerző: Klubrádió

Nagy kihívást jelent majd a versenyzőknek az idei búvárfotós világbajnokság egyik kiemelt témája, a lepényhal. A magyar csapat már edzőtáborba utazott, hogy megfelelően felkészülhessen a kilapított állattal való találkozásra.

2019. szeptember 06. Állatbarát (2019. szeptember 06., péntek 14:00)
23:49
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória

Tizenhét év után újra indulnak magyarok a spanyolországi búvárfotós világbajnokságon. 2019-ben Takár Yvette és Ifj. Lőrincz Ferenc kvalifikálta magát a szeptember 17-22. között tartandó versenyre.

Takár Yvette mesélt a Klubrádiónak, aki elmondta, az idei év egyik témája a lepényhal lesz, ami nagy kihívást jelent majd a versenyzőknek, hiszen a homokban élő hal felveszi a környezete színét, ami nehézkessé teszi a megtalálását.

Mivel a merülési helyszíneket már megadták, a magyar csapat a versenyt megelőző héten edzőtáborba utazott, ahol lehetőségük van végigjárni a merülőhelyeket.

További fontos témái a búvárfotóknak a hajóroncsok, amelyekről Takár Yvette igyekszik minden információt előzetesen begyűjteni, például, hogy mikor süllyedt el, milyen volt, mit szállított, hogyan süllyedt el. Meglepő dolgokat találni rajtuk bőven: harckocsitól kezdve motorkerékpárig minden van a tenger fenekén kikötött vízijárműveken , csak úgy, mint üveghalak, lágykorallok és persze cápák.

A műsor második felében két klímaváltozással kapcsolatos rendezvényről beszélgettünk. Molnár Péter, Magyar- és Európa bajnok slammer szeptemberben a klímáért slammel. 14-én a CEU-n tartanak szakmai beszélgetéssel egybekötött Slam Academyt, 27-én pedig a Fridays For Future tüntetése után találkoznak a Földalatti Slamklubban. Az eseményekről bővebb információt itt találnak:

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Állatbarát
2019. szeptember 06., péntek 14.00
műsorvezető: Lay Viktória